Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Momentul în care un polițist din Galați lovește violent cu mașina un pieton, pe trecere: "Se circulă într-un hal fără de hal"

E anchetă la Poliţia din Galaţi, după ce un agent aflat în timpul serviciului a lovit pe trecerea de pietoni un bărbat în vârstă de 55 de ani. Victima s-a asigurat înainte să traverseze, însă poliţistul care conducea a ieşit cu viteză din curbă şi nu l-a observat la timp. Agentul are permisul suspendat până la finalizarea cercetărilor penale. 

de Adrian Obreja

la 26.07.2024 , 20:11

Accidentul a avut loc în comuna Cudalbi din Galaţi, pe o trecere de pietoni marcată cu roşu - semn că zona e periculoasă. Pe imaginile de pe camera de supraveghere se vede că autospeciala vine cu viteză dintr-o curbă şi îl spulberă pe bărbatul de 55 de ani de pe zebră. 

Agentul care se afla la volan nu ar fi văzut pietonul la timp şi nu a mai apucat să frâneze. Poliţiştii nu erau în misiune, astfel că autospeciala circula fără semnalele acustice și luminoase pornite, lucru ce i-ar fi putut atrage atenţia pietonului. 

"Poliţistul care conducea autospeciala se afla în timpul serviciului. Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, însă rezultatul a fost zero. În cauză a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală din culpă", a declarat Felicia Tudoran, purtător de cuvânt IPJ Galaţi.

Vezi și

Pietonul, grav rănit, a fost dus la Spitalul de Urgenţă din Galaţi cu elicopterul. În timpul zborului, însă, starea lui s-a înrăutăţit. 

Pe acelaşi subiect

"Pe timpul zborului, pacientul a intrat în stop cardio-respirator, fiind necesară aterizarea de urgenţă pe stadionul din localitatea Smârdan", a declarat Daniel Mânea, locotenent colonel.

La destinaţie, pacientul a fost internat direct la Terapie Intensivă

"A fost intubat şi ventilat mecanic. Prognostictul, fiind în terapie intensivă, este rezervat, dar cu şanse mari de supravieţuire", a spus Ionuț Băneșanu, purtător de cuvânt al Spitalului Judeţean Galaţi.

Bărbatul de 55 de ani ar fi consumat alcool înainte de accident. Trecerea de pietoni unde a avut loc accidentul e pericol public, spun localnicii. 

"Foarte periculoasă! Am cerut de n ori primăriei să se facă limitatoare de viteză. Se circulă într-un hal fără de hal", ne-a zis un localnic.

Agentul implicat în accident a rămas pieton până la finalizarea anchetei penale. 

Adrian Obreja Like
Întrebarea zilei
Aţi testat vreodată vacanţele tip retreat?
Observator » Evenimente » Momentul în care un polițist din Galați lovește violent cu mașina un pieton, pe trecere: "Se circulă într-un hal fără de hal"