Antena Meniu Search
x

Galerie foto Bombă de aruncător din Al Doilea Război Mondial, găsită într-un pârâu din Harghita

O bombă cu aruncător din al Doilea Război Mondial a fost găsit, sâmbătă, găsit într-un pârâu din Harghita. Bomba a fost găsită de un cetățean în pârâul Jolotca, din localitatea Sărmaș.

de Redactia Observator

la 17.02.2024, 14:31

Bomba aruncător, cu calibrul de 50 de milimetri, a fost găsită, sâmbătă, de un localnic, în pârâul Jolotca, din localitatea Sărmaş. "La caz s-au deplasat pirotehnicienii din cadrul ISU Harghita şi un echipaj de Poliţie. Specialiştii ISU au constatat faptul că este vorba despre o bombă aruncător, de calibrul 50 mm, provenind, cel mai probabil, din Al Doilea Război Mondial. Muniţia a fost ridicată, transportată, depozitată, în condiţii de siguranţă, urmând să fie distrusă", transmite ISU Harghita.

Pompierii şi pirotehniştii amintesc faptul că muniţia neexplodată este foarte periculoasă şi recomandă persoanelor care găsesc obiecte metalice care seamănă cu proiectile, grenade, bombe, cartuşe sau altele asemănătoare să nu le atingă sau lovească, indiferent dacă sunt parţial îngropate în pământ sau se află la suprafaţă. Astfel de elemente nu trebuie ridicate, tăiate sau folosite pentru improvizarea unor unelte sau ornamente.  Specialiştii amintesc că demontarea focoaselor sau a altor elemente componente ale muniţiei poate provoca explozii. "Tot ce trebuie să facă cetăţenii este să apeleze numărul de urgenţă 112 dacă descoperă obiecte metalice cilindrice sau de altă formă ce prezintă suspiciunea că ar fi elemente de muniţie neexplodată", se mai arată în comunicatul ISU.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Evenimente » Bombă de aruncător din Al Doilea Război Mondial, găsită într-un pârâu din Harghita