Antena Meniu Search
x

Video Bucureştiul a intrat în scenariul verde. Ce măsuri de relaxare vor fi anunţate de autorităţi

Rata de infectare în Bucureşti a scăzut, marţi, sub 1,5 la mia de locuitori, astfel că începând de astăzi Capitala a intrat în scenariul verde. Atenţie însă! Scenariul verde nu înseamnă automat şi relaxare totală.

de Redactia Observator

la 11.05.2021, 13:36

Vezi și

Odată cu scenariul verde, autorităţile urmează să convoace Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă şi abia atunci vor decide ce urmează. Iar asta se va întâmpla joi. Contează foarte mult ca trendul descrescător în ceea ce priveşte infectările să se menţină pentru următoarele 2 zile. 

Conform datelor DSP Bucureşti, marţi, rata infectărilor cu noul coronavirus în Capitală este 1,49. Dacă trendul se menţine, joi ar urma să fie decise măsuri de relaxare.

Pe 2 mai, CMBSU a decis redeschiderea sălilor de spectacol, a cinematografelor, a restaurantelor şi cafenelelor la o capacitate de 30% în intervalul orar 5.00 - 21.00.

Conform declaraţiilor prefectului Bucureştiului, Alin Stoica, în scenariul în care rata de incidenţă este sub 1,5 la mia de locuitori, atunci va fi permisă funcţionarea sălilor de spectacol şi a restaurantelor la o capacitate de 50% şi desfăşurarea evenimentelor în aer liber cu 300 de participanţi.

Pe acelaşi subiect

Rata de vaccinare în Bucureşti

Bucureştiul se bucură şi de cea mai mare rată de vaccinare în rândul populaţiei rezidente, conform unui anunţ făcut de preşedintele Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19, Valeriu Gheorghiţă.

"Aş vrea să fac o precizare. Populaţia la care facem referire este populaţia rezidentă, aşa cum este raportată de către Institutul Naţional de Statistică, aşa încât datele la zi: pentru Bucureşti avem o rată de acoperire vaccinală de circa 33,8% din populaţia rezidentă, şi dacă eliminăm populaţia sub 16 ani avem o rată de acoperire vaccinală în momentul de faţă în Bucureşti de 40%, ceea ce înseamnă o rată suficient de bună şi cred că acest lucru, cel puţin parţial, explică şi evoluţia favorabilă a pandemiei la nivel naţional", a spus medicul militar, într-o conferinţă de presă.

Acesta a prezentat Topul judeţelor în ceea ce priveşte rata de vaccinare.

Bianţ coronavirus în România, 11 mai 2021

România este verde. Niciun judeţ nu mai are o rată de infectare mai mare de 1,5 la mia de locuitori. Până astăzi, 11 mai, pe teritoriul României, au fost confirmate 1.067.887 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).

1.017.047 de pacienți au fost declarați vindecați.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 1.156 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Până astăzi, 29.135 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat.

În intervalul 10.05.2021 (10:00) – 11.05.2021 (10:00) au fost raportate 101 decese (54 bărbați și 47 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Evenimente » Bucureştiul a intrat în scenariul verde. Ce măsuri de relaxare vor fi anunţate de autorităţi