Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Buton de panică pentru soţiile microbiştilor, în timpul EURO 2024. Cum funcţionează dispozitivul

Violența domestică crește în timpul vizionării meciurilor de fotbal, indiferent de rezultat. Cel puţin asta susţine o asociaţie care îşi propune să protejeze victimele violenței domestice în perioada Campionatului European de Fotbal 2024 care va începe peste trei zile. Astfel, sute de femei care se simt în pericol, vor primi un "buton de panică" pe care să-l folosească în momentele critice. 

de Cosmina Balint

la 12.06.2024 , 15:00

200 de femei vor primi aceste butoane de panică, dispozitiv cu care se vor putea simţi în siguranţă, atât pe perioada Campionatului European, cât şi după acesta. Dispozitivul va avea un buton pe care femeile îl vor purta în permanenţă asupra lor, într-un loc ascuns, astfel încât în momentul unei amenijnţări, agresorul să nu fie conştient că femeia a apăsat butonul de panică.

Buton de panică pentru soţiile microbiştilor

Va exista şi o bază de date în care, în momentul declanşării semnalului, va transmite un SMS de alertă către persoanele apropiate victimei, pe care femeia le va alege înainte de primirea dispozitivului. Jumătate dintre aceste persoane fac parte din bazele de date ale asociaţiilor care luptă împotriva violenţei domestice, iar alte o sută de femei care vor putea primi dispozitivele vor fi alese din mediul online cu ajutorul influenceriţelor. 

Vezi și

Ultimele statistici ale asociaţiilor arată faptul că peste 13% dintre femei şi-au luat cel puţin o dată liber de la serviciu, din cauza conflictelor de acasă. 

Cosmina Balint Like

Curioasă fiind de fel și cu multe întrebări la care îmi doresc să aflu răspunsurile, munca de reporter mi-a adus satisfacție încă din prima zi. ...

Întrebarea zilei
Aţi avea încredere să cumpăraţi o locuinţă nouă cu criptomonede?
Observator » Evenimente » Buton de panică pentru soţiile microbiştilor, în timpul EURO 2024. Cum funcţionează dispozitivul