Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Cafeaua de specialitate, tot mai populară în România. Cât costă o ceaşcă la o cafenea din Capitală

Este Ziua Internaţională a Cafelei, licoarea care ne trezeşte simţurile înainte de un examen sau înainte de un interviu.

de Redactia Observator

la 01.10.2024 , 22:13

Cu cât are mai mult ulei volatil, cu atât licoarea din ceaşcă este mai aromată şi mai parfumată. 

Este doar unul dintre secretele care fac din cafea o simfonie de texturi şi gusturi. Vlad îi descoperă tainele de 4 ani încoace. 

"Aş zice că femeile aleg mai mult băuturile pe bază de lapte. Bărbaţii merg şi pe espresso, espresso dublu, depinde de pofte", spune Vlad Drînceanu, barista.

Vezi și

Tot mai mulţi români consumă cafea de specialitate

Pe acelaşi subiect

Cappuccino, flat white şi latte îşi păstrează supremaţia în top. În medie, românii savurează până la 3 cafele pe zi. Unii îşi încep dimineţile cu ea. Alţii o consumă chiar şi la orele serii.  

Cei mai mulţi români preferă cafeaua deja preparată, odată cu cafenelele tip "To Go", o industrie care se ridică la 600 de milioane de euro. Odată cu ele au descoperit şi ce înseamnă cafeaua de specialitate.

"Să găseşti o cafea cât mai interesantă, o cafea care are origini clare. Cafeaua de specialitate e mai diferită de cafeaua comercială, dar cafeaua fiind un fruct, ideal ar fi să o consumăm cât mai proaspăt, şi să fie din lotul anului respectiv, să fie prăjită cât mai recent", spune Robert Dobre, barista.

Cât costă o cafea în Capitală

Dincolo de sortimentele clasice, cei atenţi la cantitatea de zahăr consumată sunt tentaţi să descopere şi gusturi mai speciale. 

"Avem chiar şi un ceai din cascara, cascara este cireaşa cafelei şi e un ceai foarte interesant", mai spune Robert Dobre, barista.

În general, preţul mediu al unei cafele în România este de 9,4 lei. Bucureştenii plătesc un pic mai mult pentru o ceaşcă.

Consumată cu moderaţie, cafeaua creşte capacitatea de concentrare, poate susţine imunitatea şi ajută inclusiv în curele de slăbire. Studii recente mai arată că băutorii de cafea trăiesc mai mult şi au inima mai sănătoasă decât cei care nu consumă licoarea.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Plănuiţi să mergeţi în SUA după ridicarea vizelor?
Observator » Evenimente » Cafeaua de specialitate, tot mai populară în România. Cât costă o ceaşcă la o cafenea din Capitală