Antena Meniu Search
x

Video Camion frigorific plin cu migranţi în şoc hipotermic, oprit la Vama Giurgiu. Şoferul turc îi ducea în Germania

Descoperire şocantă la Vama Giurgiu. Poliţiştii au găsit opt migranţi într-un camion frigorific. Fugarii clandestini erau în şoc hipotermic. Şoferul, un turc, avea destinaţia finală în Germania. Întâmplarea aminteşte de cazul dramatic din 2019, când un şofer român a fost prins în Anglia cu 39 de migranţi vietnamezi, morţi în camionul frigorific.

de Redactia Observator

la 05.03.2024, 22:18

Vezi și

Poliţiştii de frontieră din Giurgiu au găsit, marţi, opt migranţi ascunşi într-un camion care era echipat cu instalaţie frigorifică şi care se îndrepta către Germania, fiind încărcat cu condimente. Cei opt, cu vârste de până la 35 de ani, au fost preluaţi de ambulanţe şi duşi la spitalul din Giurgiu, în condiţiile în care au acuzat stări de rău şi intraseră în hipotermie.

Migranţi transportaţi în camionul frigorific

Camionul care a atras atenţia poliţiştilor s-a prezentat în Punctul de Trecere a Frontierei de la Giurgiu, marţi dimineaţă, în jurul orei 4:00. La volanul autovehiculului se afla un cetăţean turc, în vârstă de 26 de ani, care a declarat că transportă condimente către Germania.

”La controlul de frontieră, poliţiştii au depistat opt persoane, şapte bărbaţi şi o femeie, cu vârste cuprinse între 18 şi 35 de ani, ascunse în semiremorca autocamionului, echipată cu instalaţie frigorifică, printre cutiile cu condimente. La momentul coborârii din mijlocul de transport, persoanele au acuzat o stare de rău şi hipotermie. Poliţiştii de frontieră le-au acordat de îndată primul ajutor şi au solicitat prin SNUAU 112 sprijin medical”, se arată într-un comunicat al Poliţiei de Frontieră.

Cei opt migranţi, care provin din ţări afro-asiatice, au fost preluaţi din vamă de către echipaje ale Serviciului Judeţean de Ambulanţă Giurgiu, fiind duşi la Spitalul Judeţean de Urgenţă Giurgiu. Poliţia de frontieră precizează că, după stabilizarea stării de sănătate şi externarea cetăţenilor străini, aceştia vor fi preluaţi, împreună cu şoferul turc, de către Poliţia de Frontieră Bulgară în vederea continuării cercetărilor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Evenimente » Camion frigorific plin cu migranţi în şoc hipotermic, oprit la Vama Giurgiu. Şoferul turc îi ducea în Germania