Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Când ar putea fi dată în folosință stația supraterană de metrou Tudor Arghezi, cea mai nouă din București

Stația de metrou supraterană Tudor Arghezi, construită din bani europeni de către Primăria Sectorului 4, va fi gata până la finalul anului 2022. Stația va deservi tronsonul dintre Șoseaua de Centură și actualul capăt al Magistralei 2 - stația Berceni.

de Redactia Observator

la 14.10.2022 , 14:12

stația de metrou Tudor Arghezi
Când ar putea fi dată în folosință stația supraterană de metrou Tudor Arghezi, cea mai nouă din București - Daniel Băluță via Facebook

Potrivit b365.ro, este o premieră pentru Capitală ca o stație de metrou să fie construită de o primărie de sector și nu de Metrorex, compania din subordinea Ministerului Transporturilor (Guvern). Violeta Boerescu, purtătorul de cuvânt al Primăriei Sectorului 4, a declarat că stația Tudor Arghezi va fi finalizată, din punct de vedere logistic și al infrastructurii de transport, la finalul anului 2022, urmând ca apoi Metrorex să înceapă testele și verificările tehnice. Cel mai probabil, în prima jumătate a anului viitor se va putea circula până la stația Tudor Arghezi.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Articolul continuă după reclamă

Stația de metrou supraterană Tudor Arghezi va avea o lungime de 1.6 kilometri

Pe acelaşi subiect

Noua staţie de metrou Tudor Arghezi, construită pe o suprafaţă de peste 15.000 de metri între staţia Berceni, actualul capăt de linie al Magistralei 2 şi Şoseaua de Centură, va avea o lungime de 1,6 kilometri. Aceasta va fi supraterană, parter plus două etaje şi va beneficia de şase zone de acces pietonal, din care două vor fi situate pe partea opusă a Şoselei Berceni, fiind asigurată o legătură printr-un pasaj pietonal subteran, pe sub şosea.

De asemenea, din cele două ieşiri, se va asigura legătura directă cu parcarea de tip Park&Ride de 300 de locuri. Fiind o staţie supraterană, proiectul prevede inclusiv o instalaţie de degivrare a căii de rulare, care să permită exploatarea în condiţii pe timp de iarnă.

Potrivit news.ro, valoarea investiţiei va fi de 214 milioane de lei. Procedurile de derulare si urmărire a contractului se execută de către Primăria Sectorului 4, iar Metrorex asigură asistenţa tehnică.

Parteneriatul cu Metrorex - dezvoltat de Primăria Sectorului 4 - presupune și modernizarea a 9 stații de metrou, primele fiind Apărătorii Patriei si Constantin Brâncoveanu, urmând apoi Piața Unirii, Timpuri Noi, Tineretului, Eroii Revoluției, Piața Sudului, Dimitrie Leonida si Berceni.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie. ...

Întrebarea zilei
Aţi avea încredere să cumpăraţi o locuinţă nouă cu criptomonede?
Observator » Evenimente » Când ar putea fi dată în folosință stația supraterană de metrou Tudor Arghezi, cea mai nouă din București