Antena Meniu Search
x

Video Canicula poate transforma maşinile în adevărate bombe pe roţi. Cum putem preveni o catastrofă şi cum se lasă vehiculul "să se răcorească"

Atenţie, şoferi! Temperaturile extreme pot transforma orice maşină într-o bombă pe roţi. Chiar şi un autotursim nou poate fi în pericol. În prima lună de caniculă, peste 200 de autovehicule au ars din senin pe șoselele din țară, în medie şapte pe zi. Specialiștii ne recomandă să facem periodic verificări şi, dacă circulăm mult, să lăsăm maşina "să se răcorească".

Bogdan Dinu
de Bogdan Dinu

la 03.07.2024 , 19:50

Șapte mașini au ars în fiecare zi în România. Şi statistica pompierilor arată că nu contează că au fost noi, vechi, electrice, diesel sau pe benzină. Factorul declanşator: canicula. "Stăm în trafic, mergem bară la bară, mașina nu are timp să se aerisească sau să își facă circularea suficientă și temperaturile cresc. Dacă sistemul de răcire nu ne ajută, mașina se poate încinge și chiar poate lua foc. Din cauza temparaturilor... ăsta e primul factor", a declarat Ciprian Tudorache, mecanic auto.

Sunt câteva piese auto care, la temperaturi record, se încălzesc imediat

Sunt câteva piese auto care, la temperaturi record, se încălzesc imediat. Focul se poate extinde rapid, iar uneori poate fi urmat de explozii. Specialiştii ne recomanda sa facem periodic verificari. Putem preveni o catastrofa, spun expertii. "Conducătorii auto trebuie să se asigure că echipamentele de iluminat electric nu sunt defecte sau neizolate, iar dacă apar scurgeri de carburant să meargă cu mașina la service. Improvizațiile sunt interzise", a declarat Nicoleta Beianu, Inspectoratul pentru Situații de Urgență.

Vezi și

Recomandarea specialiștilor este ca, din când în când, să tragem pe dreapta și să permitem sistemelor mașinii să se răcească. La fel de important este un astfel de stingător pe care îl verificăm periodic. Sfaturile par ușor de pus în practică. În realitate, însă, puțini șoferi le respectă. Peste 200 de șoferi au fost surprinși, numai în luna iunie, de flăcările care ieșeau de sub capotă. Cei mai mulți s-au ales cu daună totală și cu pagubă de mii sau zeci de mii de euro.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 2 voturi
Întrebarea zilei
Aţi stat peste program la muncă, doar pentru a scăpa de îndatoriri personale?
Observator » Evenimente » Canicula poate transforma maşinile în adevărate bombe pe roţi. Cum putem preveni o catastrofă şi cum se lasă vehiculul "să se răcorească"