Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Casa scriitorilor Ileana şi Romulus Vulpescu din centrul Capitalei, scoasă la vânzare. Cât costă reşedinţa plină de poveşti

Se vinde o casă de poveste şi cu poveste. Apartamenul în care au trăit scriitorii Ileana şi Romulus Vulpescu îşi caută un nou proprietar. Locuinţa e la doi paşi de kilometrul zero al Capitalei şi costă 180 de mii de euro. Viitorul proprietar va primi în aceşti bani biblioteca, nu şi cărţile ce vor fi donate muzeului literaturii.

de Alexandra Marin

la 02.12.2021 , 21:04

Apartmentul în care Ileana şi Romulus Vulpescu, cuplu simbol al literaturii române, si au trăit povestea de dragoste 35 de ani e de vânzare. Locul ascunde nu doar o istorie, ci mai multe. 

Alexandra Marin - reporter Observator: Apartamentul se află la etajul 2 al unui bloc vechi din centrul Capitalei, aici unde înainte exista o casă cu mansardă. Este vorba despre casa în care Mircea Eliade a scris mare parte din operele sale. 

Casa e un adevărat muzeu. Mulţi dintre oamenii de cultură i-au călcat pragul.

Vezi și

Eduard Uzunov - expert imobiliar: Este un spirit aici, iar spiritul asta se simte. Va rămâne şi după restaurarea, renovarea apartamentului. Vorbim despre un apartament de 136 de mp plus două boxe, una la parter şi una la mansardă, suprafaţă utilă, care se vinde la suma de 180.000 de euro.

Pe acelaşi subiect

O casă de poveste plină de poveşti

Manuscrise şi volume extrem de valoroase care au aparţinut soţilor Vulpescu vor ajunge la Muzeul Literaturii Române. Biblioteca de lemn în schimb va rămâne viitorului proprietar. 

Eduard Uzunov - expert imobiliar: Au citit, au văzut filme. Urmăreau filme permanent, din câte îmi spune executorul testamentar. Aveau o viaţă foarte specială aici. Totul a fost dedicat culturii.

Scritoarea care a învăţat generaţii după generaţii arta conversaţiei a rămas singură în apartament din 2012. Şi-a pierdut mai întâi fiica şi apoi soţul. În ultimii ani a împărţit apartamentul cu Angela, femeia care a avut grijă de ea şi până la moarte, în luna mai a acestui an. Ileana Vulpescu a fost decorată in 2017 de președintele României cu Ordinul Naţional "Steaua României" în grad de Cavaler. 

Alexandra Marin Like
Întrebarea zilei
Sunteţi de acord ca elevii să fie privaţi de telefoane în timpul orelor?
Observator » Evenimente » Casa scriitorilor Ileana şi Romulus Vulpescu din centrul Capitalei, scoasă la vânzare. Cât costă reşedinţa plină de poveşti