Antena Meniu Search
x

Foto Castorul "Billy", salvat dintr-un bazin al unei staţii de tratare. Misiune specială pentru pompierii din Hunedoara

Misiune specială pentru pompierii din Hunedoara. Au salvat un castor care a intrat în bazinul cu apă nefuncţional al Staţiei de Tratare de la Crişcior. Animalul, care este protejat de lege, nu avea nicio şansă să iasă singur din bazin, având în vedere că marginile erau abrupte. Castorul a fost botezat Billy de către salvatorii care l-au dus în mediul său natural, potrivit News.ro.

de Redactia Observator

la 21.07.2023, 22:16

Castorul "Billy", salvat dintr-un bazin al unei staţii de tratare. Misiune specială pentru pompierii din Hunedoara
Castorul "Billy", salvat dintr-un bazin al unei staţii de tratare. Misiune specială pentru pompierii din Hunedoara - ISU Hunedoara

”Un angajat al Staţiei de tratare a apei Crişcior a sunat la 112, anunţând faptul că un castor înoată nestingherit într-unul dintre bazinele nefuncţionale aflate în incinta unităţii. Pompierii din Brad s-au deplasat la locul solicitării şi într-adevăr, castorul nu mai avea nicio şansă să iasă din noua sa "piscină" ale cărei margini erau prea abrupte şi în care nu ar fi găsit nimic care să-i potolească foamea”, a transmis, vineri, ISU Hunedoara. 

Pompierii au reușit să-l salveze pe Billy

Având în vedere că specia este una protejată de lege, pompierii împreună cu angajaţii staţiei au pus la cale un plan de salvare, bazându-se pe buna colaborare a mamiferului. 

”În primul rând, angajaţii staţiei au deschis o vană pentru a permite creşterea nivelului apei în bazinul de decantare (neutilizat) prin inundarea cu apă din iazul de colectare din râul Crişul Alb. Apoi, spre bucuria tuturor, Billy s-a dovedit de-a dreptul inteligent şi cooperant. Imediat ce s-a acomodat cu prezenţa salvatorilor, a urcat încrezător pe scara care i-a fost pusă la dispoziţie şi încet, încet, îndrumat din spate de colegii noştri, s-a întors în mediul său natural. Surpriza cea mare a venit însă la final, când Billy s-a întors vesel către salvatorii săi şi le-a mulţumit, încercând să-i răcorească cu câţiva stropi de apă, întrucât căldura de afară era sufocantă...”, a arătat ISU Hunedoara.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Evenimente » Castorul "Billy", salvat dintr-un bazin al unei staţii de tratare. Misiune specială pentru pompierii din Hunedoara