Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Cât de performante sunt rachetele AIM-120 AMRAAM. Vom cumpăra 100 de la americani, cu 180 de milioane de euro

România cumpără aproape 100 de rachete de ultimă generaţie care vor fi montate pe avioanele F-16. Achiziţia a fost aprobate de Statele Unite ale Americii şi ne costă 180 de milioane de dolari. 

de Cristi Popovici

la 22.08.2024 , 21:22

Racheta de tipul AIM-120 AMRAAM este de tipul aer-aer. Adică se foloseşte doar în misiuni aeriene. Este o rachetă ultramodernă cu rază de acțiune de 160 de kilometri şi care este dotată cu radar activ propriu.

Are o masă totală de 152 kilograme, un focos de 18 kilograme şi atinge o viteză de Mach 4, fiind cotată la un nivel foarte ridicat de performanță operațională. Statele Unite ale Americii au aprobat vânzarea acestui tip de rachete către România pentru a oferi capabilități aer-aer avansate pentru Forțele Aeriene Române.

Ţara noastră a cerut, prin Parlament, 186 de astfel de proiectile, însă momentan primim jumătate, la un cost de 180 de milioane de dolari. Pe viitor, când flota de avioane va fi completată cu modelele noi de F-16, vom putea cumpăra de la americani şi alte rachete.

Vezi și
Cristi Popovici Like

Nu poți să fii jurnalist dacă nu iubești adrenalina, provocările și, mai ales, oamenii. Este una dintre cele mai palpitante meserii din lume.

Întrebarea zilei
Noi asigurări, pentru biciclete şi anvelope. Veţi apela la ele?
Observator » Evenimente » Cât de performante sunt rachetele AIM-120 AMRAAM. Vom cumpăra 100 de la americani, cu 180 de milioane de euro