Antena Meniu Search
x

Video Cât timp au stat blocaţi în telescaun turiştii de pe pârtia Prislop din Borşa. Era un ger cumplit, greu de îndurat

Panică la schi! 20 de turişti au rămas blocaţi, aseară, în telescaunul de pe pârtia olimpică Prislop din staţiunea Borşa. Au stat suspendaţi în aer o oră şi jumătate, pe un ger pătrunzător. Telescaunul s-a oprit din cauza unei pene de electricitate. Salvamontiştii le-au aruncat turiştilor sticle cu ceai cald şi pături, ca să reziste până a repornit instalaţia de transport. Toţi schiorii au scăpat teferi din aventura extremă.

de Redactia Observator

la 14.01.2024, 20:26

Vezi și

Mai mulți turiști au rămas blocați pe telescaunul de la pârtia Prislop în urma întreruperii alimentarii cu energie electrică a echipamentelor. La fața locului au intervenit echipe ISU și SMURD. O persoană a avut probleme medicale.

Planul roșu de intervenție, activat

Autoritățile au activat planul roșu de intervenție. La fața locului s-au deplasat forțe din cadrul Stației de Pompieri Vișeu de Sus și Borșa cu o autospecială de stingere, trei echipaje SMURD și o autocară de la Detașamentul Baia Mare. De asemenea au ajuns în zonă o echipă de la Salvamont Borșa și o ambulanță SAJ.

Ulterior, defecțiunea a fost remediată, iar instalația a repornit. Turiștii au fost transportați la un refugiu din vârful pârtiei unde au fost evaluați medical. O singură persoană a avut degerături la un deget, iar cei mai mulți turiști au coborât pe schiuri la baza pârtiei, a precizat ISU Maramureș.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 2 voturi
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Evenimente » Cât timp au stat blocaţi în telescaun turiştii de pe pârtia Prislop din Borşa. Era un ger cumplit, greu de îndurat