Antena Meniu Search
x

CAZ REVOLTĂTOR în Bârlad! O femeie cu probleme psihice, externată din spital fără ştirea familiei a fost SECHESTRATĂ şi VIOLATĂ timp de 11 zile de un clan de romi

O femeie din localitatea vasluiană Giurcani, care a ajuns la urgenţe în urma unei tentative de sinucidere, neînsoţită, şi a fost externată de medicul de gardă "pe proprie semnătură", a ajuns acasă după 11 zile, într-o stare deplorabilă. În tot acest timp, femeia a fost căutată de poliţie şi de către apropiaţi, neîncetat.

O femeie din localitatea vasluiană Giurcani, care a ajuns la urgenţe în urma unei tentative de sinucidere, neînsoţită, şi a fost externată de medicul de gardă "pe proprie semnătură", a ajuns acasă după 11 zile, într-o stare deplorabilă. În tot acest timp, femeia a fost căutată de poliţie şi de către apropiaţi, neîncetat.

Rudelor nu li s-a permis să o însoţească în ambulanţă, aşa că au căutat o altă maşină pentru a se deplasa la spital, unde a ajuns doar nora femeii, abia după trei ore, însă nu a mai găsit-o. Pacienta părăsise spitalul pe proprie răspundere, în ciuda afecţiunilor psihice de care suferă. Familia a sesizat imediat dispariţia femeii la 112.

Abia după 11 zile de căutări neîncetate, fără rezultat, femeia a ajuns acasă singură, într-o stare jalnică. Foarte speriată, prezentând leziuni pe toată suprafaţa corpului şi un traumatism cranian. Vizibil traumatizată, a povestit familiei că a fost luată cu forţa de câţiva cetăţeni de etnie rromă, sechestrată la domiciliul acestora, unde a fost violată şi agresată zilnic, în toate aceste 11 zile.

Rudele femeii au anunţat imediat autorităţile, iar în urma verificărilor, poliţiştii au identificat un suspect, pe nume Viorel Halingă (55 de ani). Bărbatul a fost reţinut de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Bârlad, fiind prezentat în faţa Instanţei, cu propunerea de arestare preventivă, pus sub acuzaţii de lipsire de libertate şi viol.

Pe acelaşi subiect

Judecătorii au emis un mandat de arestare prventivă pe numele său, pentru 30 de zile. Reprezentanţii spitalului din Bârlad nu îşi asumă nicio responsabilitate în acest caz, invocând faptul că medicul e gardă a considerat că starea femeii era una bună, şi că nimic nu ar fi trădat lipsa discernământului.

”Pacienta a fost adusă în Compartimentul de Primire al Urgenţelor în jurul orei 11. A fost consultată de medicul de gardă, i s-au recoltat analize, însă nu punea probleme, nu prezenta arsuri. A primit tratament potrivit protocolului, ulterior solicitând externarea pe propria semnătură. Medicul de gardă a permis externarea, având în vedere că femeia era orienta spaţio-temporal, era coerentă în discuţie. De multe ori familiile confundă boala psihică cu lipsa discernământului. În cazul de faţă, dacă aparţinătorii aveau documente care să ateste că pacienta nu are discernământ, acestea trebuiau să fie prezentate echipajului de la Ambulanţă şi, în mod cert, li s-ar fi permis să o însoţească. Nu ştim ce recomandări avea pacienta de la medicul psihiatru curant, dacă există vreun document referitor la eventuala lipsă a discernământului. Atât timp cât medicul nu are documente în acest sens, nu se poate opune externării, dacă pacientul, a cărui stare de sănătate nu pune probleme, o solicită”, a declarat Adrian Gheorghiu,purtătorul de cuvânt al Spitalului ”Elena Beldiman” Bârlad. 

Având în vedere situaţia victimei, precum şi situaţia medicală a acesteia, anchetatorii au precizat că vor comunica informaţii suplimentare despre acest caz, la finalul cercetărilor. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » CAZ REVOLTĂTOR în Bârlad! O femeie cu probleme psihice, externată din spital fără ştirea familiei a fost SECHESTRATĂ şi VIOLATĂ timp de 11 zile de un clan de romi