Antena Meniu Search
x

Video Ce este bine să faci de Florii 2024. "Duminica Floriilor" sau "Intrarea Domnului în Ierusalim", semnificaţii şi tradiţii

Florii 2024. Credincioşii sărbătoresc astăzi Floriile sau Intrarea Domnului în Ierusalim. Aceasta este una dintre cele mai importante sărbători creştine şi are loc cu o săptămână înainte de Paşti. Astăzi sunt sărbătoriţi cei care poartă nume de flori. Vezi ce este bine să faci de Florii 2024.

de Angela Bertea

la 28.04.2024, 11:21

Sărbătoarea Floriilor mai este cunoscută în popor și ca "Duminica Floriilor", "Intrarea Domnului în Ierusalim" sau "Duminica Stâlpărilor".  In această zi se spune că Iisus Hristos a intrat în Ierusalim, fiind călare pe un asin. Floriile marchează şi începutul Săptămânii Patimilor, a Patimirilor lui Iisus Hristos. Săptămâna care se încheie cu Învierea Domnului. 

Tradiţii şi obiceiuri de Florii 2024. Ce este bine să faci în Duminica Floriilor

Mulți creștini vin la biserica, in aceasta zi de sărbătoare. Participa la slujba și se roagă. Aduc cu ei ramuri de salcie, care sunt sfințite iar mai apoi le pun la icoane sau la ușă, pentru a i feri de rele. De astăzi începând in biserici se vor cânta denii, zilnic.

De Florii se mănâncă peşte, fiind a doua dezlegare din postul Paştelui, prima fiind de Buna Vestire.

Pe acelaşi subiect

Și tot astăzi aproape 2 milioane de români îşi aniversează onomastica de Florii . 

Dintre prenumele feminine, cel mai întâlnit este Florentina  iar In rândul bărbaţilor Florin. 

Deasemenea, cele mai întâlnite nume de floare purtate sunt Viorel și Viorica.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 14 voturi
Întrebarea zilei

V-aţi vaccinat sau urmează să vă vaccinaţi împotriva rujeolei?

Observator » Evenimente » Ce este bine să faci de Florii 2024. "Duminica Floriilor" sau "Intrarea Domnului în Ierusalim", semnificaţii şi tradiţii