Antena Meniu Search
x

Ce se întâmplă cu românii nevaccinaţi care vin în ţară de Sărbători. Noi reguli la intrarea în ţară până pe 8 ianuarie

Dacă v-ați făcut deja planuri să petreceți sărbătorile peste granițe, trebuie să știți că luni seară au fost adoptate noile măsuri la intrarea în ţară, în urma unei şedinţe a Comitetului Naţional Pentru Situaţii de Urgenţă. Măsurile reprezintă o problemă şi pentru cei care vor să vină acasă de Crăciun. Aşadar, veţi fi suspuşi la costuri suplimentare iar testul PCR negativ devine la fel de important ca actul de identitate, indiferent dacă sunteţi vaccinaţi. Măsurile vor intra însă în vigoare după ce vor fi aprobate în şedinţa de Guvern. Tot în aceste zile se decide şi cum vom petrece de sărbători. 

de Redactia Observator

la 07.12.2021, 12:33

Ce se întâmplă cu românii nevaccinaţi care vin în ţară de Sărbători. Noi reguli la intrarea în ţară până pe 8 ianuarie
Noi reguli la intrarea în ţară până pe 8 ianuarie - Profimedia

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU) a stabilit, luni seară, noi reguli de aplicare a măsurii carantinei pentru persoanele care ajung în România în perioada 10 decembrie - 8 ianuarie. Persoanele care nu sunt vaccinate, testate sau nu au trecut prin boală în ultimele şase luni intră în carantină pentru 14 zile, la domiciliu, la locația declarată sau spațiul special destinat, iar dacă prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR vor sta în carantină 10 zile. Copiii cu vârsta până la 12 ani sunt exceptaţi de la această măsură, alături de alte categorii de persoane. Noile măsuri pentru persoanele care sosesc în România se aplică în perioada 10.12.2021 ora 00:00 - 08.01.2022 ora 24:00. Nu este clar dacă şi cât va fi respectată măsura carantinării la domiciliu, mai ales că este aşteptat un număr considerabil de români din diaspora, în ţară de Sărbători. 

Noi reguli la intrarea în ţară până pe 8 ianuarie

Românii și alți cetățeni UE care vin din țările terțe vor prezenta un test RT PCR, obținut cu cel mult 48 de ore înaintea călătoriei. Cei care nu sunt vaccinați vor intra în carantină zece zile. Fără test în ziua a 8-a. Cetăţenii care vin din țări UE, vor continua să prezinte certificatul verde care să ateste vaccinarea, trecerea prin boală în ultimele 180 de zile sau rezultatul negativ al unui test RT PCR, obținut cu cel mult 72 de ore înaintea călătoriei. Astfel, evită carantina. Persoanele nevaccinate și netrecute prin boală în ultimele șase luni, care vin în România din state UE, dar roşii, vor fi carantinate zece zile, dacă au un test RT PCR negativ la intrarea în ţară, făcut cu cel mult 72 de ore înainte. Dacă nu vin cu test, vor sta în carantină pentru 14 zile. Se introduce formularul de localizare a pasagerilor, pentru toți oamenii care intră în țară, începând cu 20 decembrie.

Nicolae Ciucă: În funcţie de evoluţia indicatorilor de incidenţă în perioada următoare vom reveni cu hotărâri ale CNSU

Pe acelaşi subiect

Premierul Nicolae Ciucă a anunţat, marţi, că restricţiile anunţate de CNSU pentru intrarea în ţară vor fi adoptate miercuri prin Hotărâre de Guvern. Întrebat despre eventualele restricţii sau relaxări în perioada sărbătorilor, premierul a precizat că, în funcţie de evoluţia indicatorilor de incidenţă, se vor lua decizii în perioada următoare, potrivit news.ro.

Nicolae Ciucă a fost întrebat, marţi, când vor intra în vigoare măsurile pentru intrarea în ţară anunţate de CNSU şi a precizat: ”Aseară au fost aprobate măsurile în şedinţa CNSU. Sunt foarte clare, nu este nimic diferit faţă de ceea ce am stabilit duminică (...) Urmează ca mâine să luăm o HG în ceea ce priveşte aplicarea măsurilor din CNSU”.  

În legătură cu eventualele restricţii sau relaxări în perioada sărbătorilor, premierul a precizat: ”Desigur, în funcţie de evoluţia indicatorilor de incidenţă în perioada următoare, vom reveni cu hotărâri ale CNSU vis-a-vis de măsurile din perioada sărbătorilor de iarnă”.  

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » Ce se întâmplă cu românii nevaccinaţi care vin în ţară de Sărbători. Noi reguli la intrarea în ţară până pe 8 ianuarie