Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Formularul pentru localizarea pasagerilor. Cine îl completează și de când devine obligatoriu în România

Formularul pentru localizarea pasagerilor (Passenger Locator Form PLF - n.r.) va fi introdus în România, începând cu 20 decembrie, pentru toți cei care intră în țară. Raed Arafat a anunţat, duminică, că „acest formular e un pas de aliniere, poate cam târziu, cu celelalte state UE”.

de Ana Maria Ghiarasim

la 06.12.2021 , 10:13

Formularul pentru localizarea pasagerilor. Cine îl completează și de când va deveni obligatoriu în România
Formularul pentru localizarea pasagerilor. Cine îl completează și de când va deveni obligatoriu în România - Shutterstock

Formularul pentru localizarea pasagerilor este un document utilizat de autorităţile sanitare în cazul în care pasagerii au fost expuşi la o contagiune cu Covid în timpul unei călătorii la bordul oricărui mijloc de transport, pentru a facilita urmărirea contactelor și pentru a ajuta la anchetele epidemiologice viitoare.

”Având în vedere numărul mare de români aşteptaţi să revină în ţară în perioada sărbătorilor de iarnă, pentru protejarea populaţiei şi facilitarea liberei circulaţii, în contextul apariţiei şi extinderii noii tulpini Omicron, a fost analizată utilizarea, începând cu data de 20 decembrie, la intrare în România a formularul de localizare a pasagerului. La nivel guvernamental, se va elabora în acest sens o strategie de comunicare pentru folosirea tuturor vectorilor de informare şi o cale nouă de legătură, între ţară şi românii din diaspora”, a transmis Guvernul.  

Ce este formularul pentru localizarea pasagerilor

Articolul continuă după reclamă

Raed Arafat a declarat că formularul de localizare al pasagerului (PLF) este implementat deja în multe ţări, în aeroporturi, de la începutul pandemiei de Covid, iar persoanele care au călătorit în toată această perioadă sunt familiarizate cu el. 

Pe acelaşi subiect

„Acest formular, după discuţiile care au avut loc astăzi, urmează să fie implementat din 20 decembrie. Cei care acum călătoresc în alte ţări europene deja ştiu că acest formular există, aşa că România va introduce şi acest tip de formular”, a explicat el.

Cine completează formularul pentru localizarea pasagerilor

Potrivit lui Raed Arafat, persoanele care intenționează să intre în România vor fi nevoite să completeze formularul pentru localizarea pasagerilor și să îl prezinte la graniță.

"Toţi care vin în ţară trebuie să aibă formularul completat. Formularul, menirea lui este ca să ştim persoana respectivă unde o găsim în momentul în care ştim că este contact, că a fost expusă sau persoana respectivă se îmbolnăveşte atunci putem să aflăm cine a mai fost în jurul ei în zona sau în avionul, autobuzul în care a călătorit, aşa că formularul ajută pentru a face ancheta epidemiologică foarte bine", a detaliat Arafat.

El a precizat că formularul este obligatoriu pentru toată lumea, inclusiv pentru cei care vin din ţări ale Uniunii Europene.

”Formularul pentru localizarea pasagerilor este funcţional în marea majoritate a ţărilor din Uniunea Europeană, este un pas de aliniere, poate puţin prea tardiv, dacă vreţi, dar e bine să-l facem", a completat ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila.

Ana Maria Ghiarasim Like

Ana-Maria Ghiarasim are o experienţă în presa online de mai bine de 10 ani, iar din martie 2020 este Editor de Content la Observatornews.ro. ...

Întrebarea zilei
Aţi avea încredere să cumpăraţi o locuinţă nouă cu criptomonede?
Observator » Evenimente » Formularul pentru localizarea pasagerilor. Cine îl completează și de când devine obligatoriu în România