Antena Meniu Search
x

Cea mai mare rezerva de titei din Europa, descoperita in Italia

Geologii italieni au descoperit, sub plantatiile de maslini din sudul Italiei, cea mai mare rezerva de titei din Europa. Acest lucru ofera tarii sansa de a combate recesiunea si de a urca pe locul al treilea in topul producatorilor de petrol de pe continent

Basilicata, o provincie muntoasa si foarte putin populata din Italia, are rezerve de titei de peste un miliard de barili, motiv pentru care grupurile italiene din domeniu doresc sa dubleze cantitatea extrasa in regiune si sa majoreze productia de petrol a Italiei la aproape 200.000 de barili pe zi, anunta Mediafax. Astfel, Italia ar deveni al treilea mare producator de petrol de pe vechiul continent, dupa Marea Britanie si Norvegia.

"Este un zacamant gigant, astfel ca potentialul este urias", a declarat Claudio Descalzi, director pentru explorare si productie la grupul Eni si presedinte al Asociatiei Industriale pentru Petrol si Minerit din Italia. Acesta estimeaza ca majorarea productiei de petrol poate duce la crearea a circa 20.000 de locuri de munca in Italia.

Foto: Hepta

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » Cea mai mare rezerva de titei din Europa, descoperita in Italia