Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Ceartă între Salvamont și Jandarmeria Vrancea. Salvatorii montani bat obrazul jandarmilor, după o operațiune de salvare: "V-am salvat și drona"

Salvamont România acuză Jandarmeria Vrancea că și-a arogat meritele salvării a 12 muncitori blocați între ape, la Nereju, deși operațiunea a fost realizată de salvamontiști, potrivit unei postări pe Facebook. 

de Redactia Observator

la 22.06.2021 , 12:20

Ceartă între Salvamont și Jandarmeria Vrancea. Salvatorii montani bat obrazul jandarmilor, după o operațiune de salvare: "V-am salvat și drona"
Ceartă între Salvamont și Jandarmeria Vrancea. Salvatorii montani bat obrazul jandarmilor, după o operațiune de salvare: "V-am salvat și drona" - Facebook

Salvamotiștii sunt supărați pe jandarmii vrânceni pentru că aceștia din urmă "se laudă cu acțiunea de salvare făcută de Salvamont fără sa nominalizeze acest fapt. Salvamot Vrancea a realizat sistemului de evacuare, întreg echipamentul folosit a aparținut Salvamont, un salvamontist a trecut râul la cei surprinși de viitura, le-a pus hamuri de salvare pe ei și i-a asigurat pe tiroliana", se arată îtr-o postare pe Facebook.

"Și puteați să ne aduceți și mulțumiri că v-am salvat drona pe care ați manevrat-o atât de profesional încât ați dat cu ea în apă, dar, dacă nu eram noi să o recuperăm nu mai aveați cu ce imagini să vă lăudați abilitățile de cameramani”, mai scrie Salvamont România.

Reacția Salvamont este la postarea Jandarmeriei Vrancea de sâmbătă.

Articolul continuă după reclamă

„Astăzi, 19 iunie, un echipaj de jandarmi montani din cadrul Jandarmeriei Vrancea a intervenit în sprijinul pompierilor în Punctul Frumoasele, de pe raza comunei Nereju, pentru salvarea și evacuarea unor persoane ce au rămas izolate din cauza formării unui torent de apă, pe albia râului Zăbala. După multe ore, misiunea s-a încheiat cu succes, iar cele 12 persoane au fost transportate în siguranță în localitatea Nereju”, a scris sâmbătă pe Facebook Inspectoratul de Jandarmi Județean Vrancea și a postat un filmuleț de la operațiune.

În localitatea Nereju din județul Vrancea, 12 muncitori care efectuau lucrări într-o zonă forestieră au fost surprinși de viitura care a lovit întreaga zonă, vineri seara. Oamenii s-au refugiat într-un vagon remorcă și au cerut ajutor la 112. Aceștia au fost salvați sâmbătă după-amiază.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Cu ce preferaţi să plecaţi în vacanţă?
Observator » Evenimente » Ceartă între Salvamont și Jandarmeria Vrancea. Salvatorii montani bat obrazul jandarmilor, după o operațiune de salvare: "V-am salvat și drona"