Antena Meniu Search
x

Foto Christian Ciocan a fost înlăturat din funcţia de director al Unităţii de Politici Publice a MAI, dar rămâne în Poliție

Împuternicirea lui Christian Ciocan în funcţia de director al Unităţii de Politici Publice a MAI a încetat, prin decizie a ministrului Afacerilor Interne, ca urmare a incidentului în care Christian Ciocan a fost implicat, după ce a primit şapte amenzi de la agenţii de circulaţie.

de Redactia Observator

la 08.07.2021, 18:40

Christian Ciocan a fost înlăturat din funcţia de director al Unităţii de Politici Publice a MAI
Christian Ciocan a fost înlăturat din funcţia de director al Unităţii de Politici Publice a MAI - Europol

”Ca urmare a  raportului scris prezentat de către directorul general al Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, în legătură cu situaţia expusă în spaţiul public, ministrul Afacerilor Interne a dispus încetarea împuternicirii ofiţerului de poliţie din funcţia de director al Unităţii de Politici Publice a MAI. În continuare, comisarul-şef de poliţie Ciocan Christian îşi va desfăşura activitatea în funcţia de execuţie ocupată anterior în cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române”, a anunţat MAI.

Sindicatul Europol a anunţat că directorul Unităţii de Politici Publice din Ministerul Afacerilor Interne, comisar şef Christian Ciocan, a fost amendat cu 6.000 de lei pentru şapte fapte, printre care intrarea pe o stradă cu accesul interzis şi faptul ca maşina pe care o conducea nu avea asigurare, iar ITP-ul era expirat. Sindicatul Europol a prezentat imagini de la incidentul în care a fost implicat Ciocan şi a menţionat că atitudinea şi comportamentul acestuia au fost scandaloase, el recurgând la ameninţări şi intimidări la adresa agenţilor. Ulterior, ministrul Afacerilor Interne a solicitat elaborarea unui raport legat de acest incident.

Christian Ciocan a încălcat 7 reguli de circulaţie, apoi a început să dea telefoane la Ministerul de Interne pentru a-şi recupera permisul

Cristian Ciocan a fost oprit în trafic, weekendul trecut, de trei agenţi de la Rutieră, recent ieşiţi din băncile şcolii. Comisarul şef ar fi ignorat acest semn şi ar fi intrat pe această stradă, weekendul trecut. În momentul în care poliţiştii l-au oprit şi l-au rugat să se legitimeze, acesta le-ar fi spus că ar fi trebuit deja să îl cunoască de la televizor şi a refuzat să le înmâneze actele. "Le-a adresat injurii, ameninţări, a încercat să îi intimideze. A dat telefoane de faţă cu ei şi a sunat diferiţi şefi acuzând că este hărţuit de agenţi", a declarat Cosmin Andreica, preşedintele Sindicatului Europol.

Poliţiştii s-au luat cu mâinile de cap când au văzut câte legi a încălcat comisarul Ciocan. Agenţii au descoperit că inspecţia tehnică periodică era expirată din 2018, nu avea asigurare valabilă şi nici plăcuţă cu număr de înmatriculare pe bara din spate. În total, şapte contravenţii, pentru care a fost amendat cu 5.350 lei. Comisarului i-au fost reţinute plăcuţele de înmatriculare dar şi permisul pentru o lună de zile. După ce a fost amendat, le-ar fi cerut agenţilor să îi pună la dispoziţie o maşină pentru a ajunge la un post de televiziune.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Evenimente » Christian Ciocan a fost înlăturat din funcţia de director al Unităţii de Politici Publice a MAI, dar rămâne în Poliție