Antena Meniu Search
x

Cinci poliţişti din Arad, judecaţi pentru luare de mită la examenul auto. Banii erau ascunşi în portiere. Cum erau pedepsiţi candidaţii care nu dădeau şpagă

Cinci poliţişti de la Serviciul Permise şi Înmatriculări Arad sunt trimişi în judecată, după ce ar fi primit bani ca să închidă ochii la greşelile făcute de viitori şoferi, la proba practică a examenului auto. În dosar sunt cercetaţi şi doi instructori auto, dar şi mai mulţi candidaţi care ar fi oferit banii.   

Iulia Pop
de Iulia Pop

la 15.02.2024, 14:16

Vezi și

Între 200 şi 400 de euro erau sumele pregătite pentru poliţiştii examinatori, chiar de către instructorii auto sau de alte persoane de încredere, şi lăsate în portiera maşinii, iar de acolo ajungeau la oamenii în uniformă. 

Faptele s-ar fi petrecut între octombrie 2022 şi martie 2023, când suspecţii au fost ridicaţi de către colegii lor. Procurorii povestesc că înainte de începerea examinării, instructorii îi atenţionau pe poliţişti cu următoarele cuvinte: "Puteţi avea grijă de cel care este la volan?". Era, de fapt, codul prin care poliţistul trebuia să înţeleagă că cel de la volan ar fi dat bani pentru a trece examenul. Ceilalţi candidaţi erau duşi, în schimb, pe trasee mai dificile.

Cei cinci inculpaţi nu au putut justifica sume intre 300.000 de lei şi 200.000 de euro, iar alte 13 persoane implicate ar fi încheiat deja acorduri de recunoaştere de vinovăţie pentru dare de mită şi complicitate la luare de mită, spun procurorii.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Evenimente » Cinci poliţişti din Arad, judecaţi pentru luare de mită la examenul auto. Banii erau ascunşi în portiere. Cum erau pedepsiţi candidaţii care nu dădeau şpagă