Antena Meniu Search
x

Video Cine este fostul militar român, arestat în Libia. MAE încearcă să-l elibereze din închisoare

Momente dificile pentru un român, fost veteran în Afganistan! Este arestat de cinci zile în Libia, una dintre cele mai periculoase zone din lume. Bărbatul din Constanţa este angajatul unei companii de securitate care acţionează în zone de conflict. Autorităţile libaneze nu au făcut publice acuzaţiile. MAE încearcă acum să îl elibereze din închisoare pe românul care a fost scafandru la Grupul pentru Operaţii Speciale Constanţa şi are pregătire de paraşutist. 

de Redactia Observator

la 15.04.2023, 19:27

Vezi și

Românul a fost reţinut pe aeroportul Mitiga, din Tripoli, împreună cu un bărbat din Croaţia şi o femeie din Irlanda. Cu toţii erau într-o misiune a agenţiei Uniunii Europene pentru protecţia frontierelor. Românul lucrează pentru Garda World, companie cu filiale în 45 de ţări, care asigură securitatea în zone de conflict pentru persoane private, companii sau instituţii guvernamentale. Cei mai mulţi dintre cei peste 130.000 de angajaţi ai săi sunt foşti militari.

Manager al Serviciului Clienţi: Cultura se aseamănă foarte mult cu stilul de viaţă militar. Este o tranziţie minunată, sunt o groază de oportunităţi cu Garda, oportunităţi în străinătate, poziţii de agent în uniformă, management.

Discuţiile pentru clarificarea situaţiei românului sunt complicate. Nu mai avem ambasadă la Tripoli - activitatea acesteia s-a mutat în Tunisia.

România nu mai are ambasadă la Tripoli

Flavius Caba-Maria, expert în Orientul Mijlociu: Vor fi destul de greu de purtat discuţiile, dar, pe de altă parte, cel mai probabil, autorităţile noastre, inclusiv prin ambasadă, au pârghiile necesare şi au cunoştinţele necesare şi deţin relaţiile necesare în Libia, unde noi am avut o relaţionare tradiţională bună.

Oricum, românul era în Libia, zonă pentru care Ministerul Afacerilor Externe emisese alertă de călătorie din cauza situaţie de securitate, care s-a înrăutăţit în ultima perioadă. S-au înmulţit confruntările militare dintre grupările rivale, a crescut numărul formaţiunilor teroriste şi de crimă organizată, care comit asasinate şi jafuri sau răpesc străini pentru răscumpărare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Evenimente » Cine este fostul militar român, arestat în Libia. MAE încearcă să-l elibereze din închisoare