Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Comisarul Gărzii de Coastă, prins beat şi drogat la volan, e fiul unui celebru om de afaceri din Mangalia. Explicaţia tatălui său: "Ia medicamente de diabet"

Un comisar al Gărzii de Coastă a fost la un pas să provoace o tragedie pe drumul care leagă staţiunile de la malul mării. S-a urcat la volan drogat şi în pragul comei alcoolice, după ce a plecat neînvoit de la serviciu. Inconştienţa lui aminteşte de cazul Vlad Pascu. Ca şi atunci, poliţiştii au primit mai multe apeluri de la şoferi care anunţau că un şofer conduce haotic şi le pune vieţile în pericol. 

de Cristina Niță

la 27.07.2024 , 19:20

Bolidul negru al comisarului i-a speriat pe şoferii care circulau pe DN 39, la ora prânzului. Oamenii şi-au dat seama că bărbatul de la volan abia mai stăpâneşte maşina. Mai multe apeluri la 112 au avertizat că un accident este iminent.

Comisar, prins beat şi drogat la volan

Fără o aprobare de la superiori, poliţistul de la Garda de Coastă s-a urcat în maşină şi a plecat de la sediul din Constanţa. Printre multe maşini ale turiştilor, agentul a fost reperat la Tuzla de colegii lui de la Rutieră. Bărbatul a ieşit pozitiv la alcool, însă şi la substanţe interzise. "A fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 1,71 miligrame per litru alcool pur în aerul expirat", a declarat Cristina Gavriloaie, IPJ Constanţa.

Vezi și

Comisarul de 39 de ani a ieşit pozitiv şi la consum de metamfetamină. Are acum dosar penal. O altă anchetă îl aşteaptă la locul de muncă. "S-a dispus efectuarea de verificări în regim de urgenţă cu privire la evenimentul în cauză şi cercetarea prealabilă a lucrătorului. Conducerea Gărzii de Coastă are ca deziderat funcţionarea sistemului doar cu poliţişti integri, profesionişti şi se delimitează ferm de orice comportament sau acţiune necorespunzătoare care nu este în concordanţă cu statutul poliţistului", a precizat Andrei Ene, Garda de Coastă.

Pe acelaşi subiect

E fiul unui om de afaceri din Mangalia

Bărbatul lucrează din 2017 la Garda de Coastă. Surse Observator spun că a mai fost cercetat disciplinar. Tatăl său este un cunoscut om de afaceri din Mangalia. Acesta susţine că fiul său nu era drogat. "El ia nişte medicamente de diabet şi ştiţi foarte bine că de la anumite medicamente aparatul care testează îl cam păcăleşte. Dar de băut, este adevărat, a fost băut", spune tatăl comisarului.

Tatăl are altă variantă despre cum s-au petrecut evenimentele. Comisarul n-ar fi condus băut, ci s-a apucat să bea abia după ce a oprit maşina din cauza unei crize de diabet. "Atunci, în maşină a consumat. A tras maşina şi a consumat şi a chemat pe cineva să îl ia. Între timp, până să vină cineva să-l ia, a venit poliţia, cineva a sunat şi a venit poliţia", adaugă tatăl comisarului.

Bărbatul riscă acum până la cinci ani de închisoare. Cazul aminteşte izbitor de cel al lui Vlad Pascu, individul care s-a urcat drogat la volan şi a ucis, anul trecut, doi tineri la intrarea în staţiunea 2 Mai. Înainte de accident, şoferii au anunţat la 112 că acesta circulă haotic. Agenţii l-au oprit, dar, pentru că nu au avut un drugtest la îndemână, i-au permis să plece.

Cristina Niță Like

Ce iubesc la profesia asta? E simplu. Faptul că nicio zi nu seamănă cu cealaltă.

Întrebarea zilei
Aţi putea să vă îndepliniţi sarcinile de serviciu într-un interval de lucru mai scurt?
Observator » Evenimente » Comisarul Gărzii de Coastă, prins beat şi drogat la volan, e fiul unui celebru om de afaceri din Mangalia. Explicaţia tatălui său: "Ia medicamente de diabet"