Antena Meniu Search
x

Video Comoara antică descoperită în timpul săpăturilor pentru Autostrada A0. Siturile datează din secolul al VI-lea

Descoperire uimitoare pe șantierul autostrăzii Bucureștiului, celebra A0. În timpul unor săpături au fost găsite comori vechi de aproximativ 7.000 de ani. 

Florentina Lazăr
de Florentina Lazăr

la 01.04.2024, 14:00

Vezi și

Reprezentanţii Ministerului Transporturilor promit că lucrările nu vor întârzia, vor începe în luna mai, iar şoferii trebuie să ştie că vor putea circula pe Autostrada A0 începând cu anul 2026. Până atunci, se fac aici pe lotul 1 al Autostrăzii cercetări arheologice. S-au descoperit mai multe locuinţe dar şi obiecte.

Descoperirea se întinde pe 6-7 hectare

Aceasta este o locuinţă, o aşezare din secolul 6-7 d.Hr., are 3 metri lungime şi 2 metri şi jumătate lăţime şi de asemenea la acea vreme locuinţele erau săpate în pământ şi aveau doar un acoperiş de lemn, dar aici se poate observa şi instalaţia de foc, pracum cum se încălzeau oamenii la acea vreme. 15 astfel de case au fost descoperite de arheologi aici pe lotul 1 al Autostrăzii A0, mai exact pe zona de nord a Capitalei, 60 de gropi dar şi 2 morminte şi vorbim de mai multe epoci. Sunt obiecte care datează de acum 7.000 de ani.

Este doar unul din cele 12 situri arheologice de aici. Are undeva la 6-7 hectare doar acest sit arheologic şi momentan doar pe două astfel de situri au început cercetările urmează să fie cercetate şi celelalte loturi de aici. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Evenimente » Comoara antică descoperită în timpul săpăturilor pentru Autostrada A0. Siturile datează din secolul al VI-lea