Antena Meniu Search
x

Video Concertele și evenimentele mari ar putea fi reluate de la 1 mai. Ce restricții rămân în vigoare

De la 1 mai se vor putea organiza din nou evenimente mari. Este vorba despre nunţi, concerte, festivaluri, genul de petreceri care au fost amânate sau chiar anulate în ultimii doi ani. Chiar dacă vom avea mai multă relaxare, nu vom scăpa cu totul de restricţii.

Alexandra Marin
de Alexandra Marin

la 01.02.2022, 12:54

Vezi și

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a anunțat că cel târziu cu data de 1 mai vom participa din nou la evenimente. Până atunci, în martie, urmează să se întâlneacă cu reprezentanții agenților economici din domeniu pentru a stabili normele prin care se vor putea organiza astfel de evenimente.

Măsura obligativității purtării măștii nu va dispărea, însă s-ar putea să fie mult mai relaxată măsura numărului de participanți sau a distanțării fizice.

"Am avut discuţii nu numai cu cei din industria nunţilor, am avut foarte multe discuţii în ultima perioadă cu reprezentanţi ai diverselor industrii, fie că discutăm de HORECA, de organizatorii de evenimente. Mă gândesc că nu sunt doar nunţi evenimentele la care asistăm. Din HORECA, din marii retaileri, din industria alimentară şi cred că în luna martie putem avea o discuţie aplicată despre un calendar pe termen mediu măcar, încât să existe predictibilitate. Toată lumea îşi doreşte predictibilitate, nu îşi doreşte o măsură pe care o luăm de azi pe mâine. Cred că în luna martie, când vom avea elemente concrete în ceea ce priveşte evoluţia pandemiei, putem să stabilim împreună programul", a declarat Rafila.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Evenimente » Concertele și evenimentele mari ar putea fi reluate de la 1 mai. Ce restricții rămân în vigoare