Antena Meniu Search
x

Video Concursul Aristotel Online, în capitala Greciei. Sute de şcoli s-au înscris în competiția minților istețe

Cel mai iubit concurs școlar Interdisciplinar a trecut granița și a ajuns și în capitala Greciei. Una dintre cele mai importante școli din Atena a ales să se înscrie la concursul Aristotel Online, singurul concurs de cultură generală, logică, matematică și creativitate pentru elevi. Concursul este organizat de Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României și va fi susținut pe platforma educațională a şcolii. 

de Redactia Observator

la 09.05.2021, 09:24

Vezi și

Concursul de cultură generală "Aristotel" atrage în fiecare an mii de elevi și profesori şi a devenit o tradiție pentru cele mai bune școli din România. Impresionați de notorietatea și importanța lui, Școala Internațională de Limba Română "Dacia", din Atena, s-a înscris cu peste 35 de elevi.

Daniela Popescu, președintele Asociației Interculturale Româno Elene Dacia din Atena: Am hotărât să dăm o șansă copiilor noștri, să își testeze cunoștințele de cultură generală, de logică, matematică și creativitate. Ne bucurăm foarte mult că Fundația Dan Voiculescu ne-a dat posibilitatea de a participa la acest minunat concurs.

Concursul Aristotel este gratuit

Peste 900 de școli din România și Republica Moldova s-au înscris în competiția minților istețe. Concursul Național Interdisciplinar "ARISTOTEL" este gratuit și se adresează elevilor începând de la clasa pregătitoare, până la clasa a VIII-a. Este un concurs școlar interdisciplinar, de cultură generală, logică, matematică și creativitate.

Daniela Vîlcu, profesor liceul bilingv Miguel de Cervantes București: Este o oportunitate pe care ar trebui să o valorifice mult mai multe cadre didactice în folosul elevilor, în folosul școlii. Apreciem eforturile pe care Fundația Dan Voiculescu le face de-a lungul timpului.

Elevii care vor obține cele mai bune rezultate vor primi, pe lângă diplome, cărți și materiale educaționale în format digital sau tipărite, dar și alte premii speciale, oferite de partenerii acestui concurs: Editura Litera, MGT Educațional și Walnut Wisdom și Centrul de Carte Străină Fischer International.

Daniel Văduva, director Fischer International: Ne face plăcere să fim alături de Fundația Dan Voiculescu, sa susținem astfel de proiecte, care pun accentul pe dezvoltarea cunoștințelor de cultură generală a gândirii logice şi a creativităţii elevilor. Vom oferi 80 de coduri de acces la un curs online de limba engleză... de concursuri internaţionale. 

Elevii își pot testa cunoștințele de cultură generală

Elevii care vor obține cele mai bune rezultate vor primi, pe lângă diplome și cărți, cursuri de dezvoltare socio-emoțională.

Larisa Sohorca fondator Walnut Wisdom: Am ales să mă alătur acestui proiect pentru că eu cred cu tărie în educație, cred în construirea de comunități, în care oamenii și elevii să învețe unii de la alţii.

Prin participarea la acest concurs, elevii își pot testa cunoștințele de cultură generală, capacitatea de a rezolva probleme de logică și matematică, cu grad ridicat de dificultate, nivelul de cunoștințe dobândite și, în același timp, își vor putea pune la încercare memoria și creativitatea.

Rahela, elev scoala Dacia din Atena: Îmi place să îmi testez capacitatea, îmi place școala. Participarea o să mă ajute la multe lucruri în viața.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Concursul Aristotel Online, în capitala Greciei. Sute de şcoli s-au înscris în competiția minților istețe