Copii umiliți de îngrijitoare, la o creșă din Năvodari: "Numai figuri ai în cap! Dacă te mai mişti de pe oliţă te bag cu capul în ea"

De Redactia Observator.
Publicat: 07.05.2019, 08:57.
Actualizat: 07.05.2019, 09:00

Acuzaţii înfiorătoare la o creşă din Năvodari. Mai mulţi părinţi spun că îngrijitoarele abuzează verbal şi chiar agresează fizic copiii, iar drept dovadă au adus înregistrări audio. Un părinte a montat un sistem care a surprins discuţiile purtate între angajatele creşei şi cei mici.

Acuzaţii înfiorătoare la o creşă din Năvodari. Mai mulţi părinţi spun că îngrijitoarele abuzează verbal şi chiar agresează fizic copiii, iar drept dovadă au adus înregistrări audio. Un părinte a montat un sistem care a surprins discuţiile purtate între angajatele creşei şi cei mici. Oamenii au alertat deja Poliţia care a deschis o anchetă. Atenţie, vă informăm că urmează imagini şi informaţii care vă pot afecta emoţional.

Dă pe faţă cu apă din toaletă! Dacă te mai mişti de pe oliţă te bag cu capul în ea! Să stai cu capul, nu cu fundul!

Sunt ţipete, ameninţări şi abuzuri asupra copiilor în vârstă de câţiva ani. Sunete greu de crezut, care vin în sprijinul acuzaţiilor formulate de părinţi împotriva angajatelor de la o creşă din Năvodari.

Numai figuri ai în cap! Fir-ai a naibii de zăpăcită, în ce hal poate să alerge, şi umflatul ăsta se ia după ea.

O înregistrare de o oră în care se aude cum îngrijitoarele îi umilesc pe copii. Unii ar fi fost şi loviţi. Materialul a fost obţinut după ce părinţii ar fi avut câteva bănuieli. Ca să afle adevărul, unul dintre ei a montat un sistem audio în interior.

Pe lângă faptul că m-a deranjat foarte tare că a pus-o să se spele cu apă din toaletă pe faţă, se ţipă încontinuu la ea, ţin să cred că au ceva personal cu ea, pentru că 80% din acea înregistrare de o oră nu se ţipă, se urlă - mama unui copil

Colegii mei fac cercetări şi se fac toate demersurile pentru lămurirea situaţiei de fapt şi luarea măsurilor legale care se impun - Andreea Munteanu, purtător de cuvânt al IPJ Constanța

Nu ştim exact ce s-a întâmplat, domnii poliţişti au venit să ridice un dispozitiv de înregistrare a camerelor video. Bineînţeles că se va face şi o anchetă, se vor lua toate măsurile - reprezentantul creșei

Imaginile de pe camerele de supraveghere urmează să fie şi ele verificate. S-au deschis acum mai multe anchete şi au fost alertate şi autorităţile locale, pentru că creşa se află în subordinea Primăriei.

Am ascultat şi eu puţin din înregistrare şi vă daţi seama că sunt şi eu debusolat, un pic terifiat de comportamentul presuspun că al angajaţilor noştri - Florin Chelaru, primarul orașului Năvodari

În urmă cu cinci ani, un alt centru de îngrijire a copiilor din judeţul Constanţa, o grădiniţă privată, a fost în mijlocul unui scandal uriaş. Îngrijitoarele au fost acuzate că abuzau copiii şi le dădeau vin pentru a-i culca şi cafea pentru a-i trezi. Anul trecut cinci educatoare şi directoarea grădiniţei au fost condamnate definitiv la închisoare. Toate cu suspendare.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.