Antena Meniu Search
x

Video Copila moartă după ce a mâncat peşte s-ar fi intoxicat cu o substanţă din gospodărie. Şocul veştii i-ar fi fost fatal bunicii

O copilă de nici cinci ani a murit după ce s-ar fi intoxicat cu o substanţă din gospodăria în care locuia alături de bunici. Şocul veştii i-ar fi fost fatal bunicii: inima femeii a cedat, chiar în timp ce se afla la spital, la urgenţe. Şi bunicul copilei a ajuns pe mâna medicilor. Un lung şir de evenimente nefericite, care au deschis mai multe anchete. 

Ana Grigore
de Ana Grigore

la 30.04.2024, 17:28

Vezi și

Ana Grigore, reporter Observator: Familia a luat masa în ziua de Florii, unde au participat 10 persoane, 6 adulţi şi 4 copii. Fetiţa în vârstă de 4 ani a început să se simtă rău încă de duminică seara, avea simptome de toxiinfecţie alimentară, însă părinţii au chemat ambulanţa abia a doua zi dimineaţa. Medicii au găsit-o pe fetiţă în stop cardio-respirator, au început imediat manevrele de resuscitare şi au plecat cu ea spre Spitalul judeţean Călăraşi, au urmat apoi 2 ore de resuscitare însă în cele din urmă au fost nevoiţi să declare decesul. După masa din ziua de Florii şi bunicii fetiţei au început să se simtă rău au fost şi ei transportaţi luni la spitalul din Olteniţa, prezentau şi eu de asemenea simptome de toxiinfecţie alimentară, însă simptomele lor erau ceva mai vagi. Cauza morţii bunicii este stop cardio-respirator. Mai exact, femeia a făcut infarct după ce e aflat că nepoata sa a murit. Bunicul este în continuare internat la ATI şi starea lui este stabilă, va fi externat în câteva zile. Familia a consumat duminică peşte cumpărat de la magazinul din localitate, macrou congelat mai exact, dar şi alte produse din carne. Autorităţile au deschis o anchetă, iar directorii şi specialiştii ANSVSA au luat probe din mâncarea aflată în frigiderul familiei, dar şi din magazinul de unde a fost cumpărat peştele, iar rezultatele necrpsiei vor stabili cu exactitate care este cauza morţii copilei.

La masa de Florii au participat 10 persoane

"În cursul zilei de 29.04.2024 s-a înregistrat un eveniment tragic în judeţul Călăraşi, decedând în aceeaşi zi, în cursul dimineţii, o fetiţă de 4 ani şi în jurul prânzului bunica acesteia. Evenimentul a fost notificat iniţial ca suspiciune de toxiinfecţie alimentară, fiind posibil incriminat peştele consumat în cursul zilei de duminică. La masă au participat 10 persoane, din care 4 copii şi 6 adulţi, produsele consumate au fost numeroase (peşte, ceafă porc, mici, cârnaţi porc, coaste porc, gogoşi). Greţuri şi vărsături au avut doar fetiţa de 4 ani şi bunica acesteia", a informat marţi Ministerul Sănătăţii.

Potrivit sursei citate, tabloul clinic al fetiţei poate fi asociat eventual cu o intoxicaţie alimentară, iar în cazul bunicii (cu afecţiuni preexistente: infarct miocardic, fibrilaţie atrială), stopul cardio-respirator a survenit în momentul transmiterii veştii că fetiţa a decedat şi nu a putut fi resuscitată.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 3 voturi
Întrebarea zilei

Amenzi pentru şoferii care nu au camere montate pe spatele maşinii. Sunteţi de acord?

Observator » Evenimente » Copila moartă după ce a mâncat peşte s-ar fi intoxicat cu o substanţă din gospodărie. Şocul veştii i-ar fi fost fatal bunicii