Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Credincioșii pe rit vechi din Bucovina intră în Noul An cu veselie și bucate alese: De la șorici, vin fiert și cozonaci, la cotlet de mangaliţa, raţă și peşte

Credincioşii de rit vechi se pregătesc de Noul An. Peste un milion de români vor sărbători la noapte Revelionul după calendarul Iulian. În satele din Vaslui, colindătorii au ieşit deja pe uliţe. Iar în Suceava, gazdele de la pensiuni şi-au invitat oaspeţii la horă şi un festin culinar. După datină. 

de Angela Bertea

la 13.01.2022 , 22:06

E sărbătoare iar în pensiunile din Bucovina. Turiştii din Republica Moldova sărbătoresc Revelionul pe rit vechi. Petrecerea a început de la prânz. Oaspeţii au încins hore pe acordurile fanfarei şi s-au delectat cu preparate tradiţionale.

Ilie, bucătar: Porcul de şorici, plăcinte, cozonac, vin fiert. Avem înăuntru pomana porcului, cu mămăliguţă, cu brânză, murături. 

Marius, bucătar: Avem de la balmoşul, pe care îl prezentăm într-o formă modernă, îl gratinăm. Un jambon de porc, somon, cotlet de mangaliţa, coaste de miel, raţă, peşte.

Vezi și

Revelionul, pe rit vechi, a început şi în judeţul Vaslui. Tinerii au ieşit la colindat

Şi gospodinele se pregătesc de petrecere, cu preparate tradiţionale. În România trăiesc peste un milion de ortodocşi care sărbătoresc Crăciunul şi Anul Nou pe rit vechi.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Cu ce preferaţi să plecaţi în vacanţă?
Observator » Evenimente » Credincioșii pe rit vechi din Bucovina intră în Noul An cu veselie și bucate alese: De la șorici, vin fiert și cozonaci, la cotlet de mangaliţa, raţă și peşte