Antena Meniu Search
x

Cum a fost cumpărat un bolid de lux cu acte şi bancnote false, în Bacău. În urma percheziţiilor au fost descoperită o mică avere

Un autoturism de lux din Bacău a fost cumpărat cu documente și bancnote falsificate. Poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Bacău au intrat pe fir și fac cercetări pentru punere în circulație de valori falsificate, înșelăciune și conducerea unui autovehicul cu numere false, informează Mediafax.

de Redactia Observator

la 27.04.2023, 17:03

Cum a fost cumpărat un bolid de lux cu acte şi bancnote false, în Bacău. În urma percheziţiilor au fost descoperită o mică avere
- Shutterstock

Poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Bacău, sub supravegherea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Onești, au realizat o acțiune, în București și în județele Ilfov și Teleorman, la persoane bănuite de săvârșirea infracțiunilor de falsificare de monede, punere în circulație de valori falsificate, înșelăciune și conducerea unui autovehicul cu numere false.

Au fost puse în executare trei mandate de aducere

Astfel, polițiștii au efectuat trei percheziții domiciliare, care au vizat probarea activității infracționale a două persoane, care la data de 7 februarie ar fi condus alternativ un autoturism cu numere false, în județul Bacău, unde ar fi achiziționat de la un bărbat un autoturism de lux, folosind documente și bancnote falsificate.

În urma perchezițiilor domiciliare, au fost descoperiți și ridicați 1.900 de lei, 550 de euro, 20 de dolari, 20 de lire sterline, 6 telefoane mobile, 3 cartele SIM, un ceas de mână (în valoare de 13.800 de lei), 24 de monede metalice de culoare galbenă, 8 perechi de cercei metalici de culoare galbenă, 16 inele metalice de culoare galbenă, 5 pandantive metalice de culoare galbenă, 7 brățări metalice de culoare galbenă, 7 lanțuri metalice de culoare galbenă, o salbă ce conține 19 monede metalice de culoare galbenă și un card din material plastic, ce are inserată o plăcuță dintr-un material de culoare galbenă.

În cadrul acțiunii, au fost puse în executare trei mandate de aducere la sediile BCCO Bacău și Parchetului de pe lângă Judecătoria Onești, iar, în urma audierilor și probatoriului administrat, polițiștii au dispus față de două persoane măsura preventivă a reținerii, pentru 24 de ore, urmând a fi prezentate Judecătoriei Onești, cu propunerea luării măsurii de arestare preventivă.

Față de persoanele bănuite, polițiștii efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracțiunilor de falsificare de monede, punere în circulație de valori falsificate, înșelăciune și conducerea unui autovehicul cu numere false.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Evenimente » Cum a fost cumpărat un bolid de lux cu acte şi bancnote false, în Bacău. În urma percheziţiilor au fost descoperită o mică avere