Antena Meniu Search
x

Video Cum a fost prins tânărul radicalizat din Brașov. Făcea propagandă pentru organizații armate din Orientul Mijlociu

Un tânăr din Braşov a fost arestat după ce a instigat la acte de terorism. Individul făcuse un cult pentru mai multe organizaţii armate din Orientul Mijlociu, pe care le promova pe reţelele sociale. Tot pe internet, a postat un material în care se dădeau instrucţiuni de fabricare a bombelor. 

de Redactia Observator

la 18.11.2023, 20:22

Vezi și

Tânărul de 22 de ani din Braşov a atras atenţia autorităţilor după ce, de la începutul anului, şi-a umplut reţelele sociale cu mesaje prin care instiga la terorism.

  • Ana Grigore, reporter Observator: Bărbatul şi-ar fi făcut anul acesta un cont pe reţele sociale. Procurorii spun că aici, publica mesaje în care lăuda mai multe organizaţii teroriste din Orientul Mijlociu şi aducea elogii liderilor extremişti ai grupării. Tot pe internet a postat şi un material video care descria pas cu pas cum se pot confecţiona explozibili.

Procurorii de la Combaterea Crimei Organizate şi Terorism chiar îl acuză pe tânăr că a procurat, deţinut sau fabricat materiale explozibile. Anchetatorii spun că totul făcea parte dintr-un proces de radicalizare pe care deja l-a parcurs.

  • Ana Grigore, reporter Observator: Pe fir a intrat şi Serviciul Român de Informaţii. Ofiţerii au cerut ca locuinţa bărbatului din Braşov să fie perchiziţionată. Acolo au fost descoperite şi computerele de pe care individul posta mesajele extremiste.
Pe acelaşi subiect

Procurorii i-au confiscat device-urile electronice ca să vadă exact care este legătura lui cu mişcarea teroristă pe care o promova. 

Nu este singurul caz de radicalizare de la noi din ţară

Un licean de 15 ani a fost arestat în 2017 de DIICOT după ce s-a radicalizat tot în numele unei organizaţii fundamentaliste din Orientul Mijlociu. Pe canalul Telegram îşi spunea Abu Musab şi discuta cu un alt tânăr român, cu pseudonimul "soldatul lui Allah" despre cum să arunce în aer centrala de la Cernavodă şi cum să plece să lupte în Siria. 

Anul acesta, însă, Curtea Supremă a decis să oprească procesul după ce faptele s-au prescris. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi găsit produse alterate printre cumpărăturile pentru 1 Mai?

Observator » Evenimente » Cum a fost prins tânărul radicalizat din Brașov. Făcea propagandă pentru organizații armate din Orientul Mijlociu