Antena Meniu Search
x

Video Cum a obţinut o firmă contracte de milioane de euro, cu doar o mână de angajaţi. A promis că va ridica un muzeu în Galaţi, dar a abandonat lucrarea

Cu câțiva muncitori poți obține contracte de milioane de euro în România. Participi la licitații publice, câștigi și apoi începi lucrarea, pe care nu o termini, și intri în insolvență. O afacere bănoasă sau păguboasă, depinde de ce parte a șantierului ești. Asta s-a întâmplat și la primul muzeu construit după Revoluţie de la zero, în ţara noastră, cel de arte vizuale din Galaţi.

de Adrian Obreja

la 27.10.2022, 17:00

Vezi și

O clădire cu patru etaje, cu o suprafață utilă de peste 4.000 de metri pătrați, cu amfiteatru, săli de expoziție, ateliere de creație și cu un aspect futuristic. Așa ar fi trebuit să arate Muzeul de Arte Vizuale din Galați. Astăzi, este doar o construcție începută și abandonată. O lucrare complicată datorită formei finale a clădirii, dar care a fost abandonată din păcate. Niciun muncitor nu a mai calcat aici de la începutul acestui an.

Consiliul Județean Galați a dat în judecată firma

Șantierul pe care acum nu se mai lucrează a fost încercuit cu gard, imediat după ce constructorul a abandonat lucrarea. O macara de mici dimensiuni a mai rămas pe șantier după ce constructorul și-a strâns utilajele, sculele și muncitorii și a plecat de aici. Firma de construcţii este deja cunoscută pentru lucrări abandonate. Așa s-a întamplat și la bazinul olimpic din Brăila. În 2011, s-a angajat să-l refacă, dar până în 2019 lucrările nu au avansat deloc. Ulterior s-a decis rezilierea contractului.

"I s-a reziliat contractul de către Compania Națională de Investiții după vizita domnului ministru al Dezvoltării", a declarat Marian Dragomir, primar Brăila. Și în cazul Muzeului de Arte Vizuale de la Galați a fost reziliat contractul. Lucrarea fiind doar pe jumătate realizată. Firma care avea doar 11 angajaţi, se afla acum în procedură de insolvenţă. Am încercat şi noi să-i contactăm la numerele de telefon de pe pagina oficială de internet, dar ni se spune că am format greşit. Acum, Consiliul Județean Galați a dat în judecată firma.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Cum a obţinut o firmă contracte de milioane de euro, cu doar o mână de angajaţi. A promis că va ridica un muzeu în Galaţi, dar a abandonat lucrarea