Antena Meniu Search
x

Cum a reuşit un bărbat din Iaşi să scape de două ori după ce şi-a bătut cu bestialitate tatăl într-o farmacie. Hotărârea neaşteptată a magistraţilor

Un bărbat care în urmă cu mai bine de doi ani şi-a bătut cu sălbaticie tatăl într-o farmacie din centrul oraşului Paşcani, a fost iertat pentru a două oară de magistraţi. Prima oara, acesta nu primise un ordin de restricţie după ce şi-a atacat de mai multe ori tatăl. Hotărârea neobişnuită a judecătorilor a venit cu o săptămână în urmă.

de Redactia Observator

la 07.06.2023, 10:28

Un bărbat din Iaşi a reuşit să scape de două ori după ce şi-a bătut cu bestialitate tatăl într-o farmacie
Un bărbat din Iaşi a reuşit să scape de două ori după ce şi-a bătut cu bestialitate tatăl într-o farmacie - Shutterstock

Bărbatul care şi-a bătut tatăl cu o cârjă de metal într-o farmacie acum aproape doi ani, a fost iertat din nou de magistraţi, care au decis încetarea procesului penal. În urma cu doar un an, acesta a mai fost odată iertat în instanţă.

Pe 24 iulie 2020, tatăl acestuia a reuşit să obţină un ordin de restricţie împotriva fiului pe o durată de 6 luni, după mai multe agresiuni. După încetarea ordinului, relaţia dintre cei doi a devenit din ce în ce mai tensionată, iar după ce bărbatul a revenit în locuinţă alături de tatăl său, violenţele au continuat. În 2021, un nou episod a avut loc, însă tatăl bărbatului nu a putut dovedi în instanţă agresiunea, iar solicitarea de emitere a unui nou ordin de protecţie a fost respinsă, relatează ziarulevenimentul.ro.

Ce au hotărât autorităţile

După ce au picat din nou în faţa judecătorilor, cei doi nu au mai vorbit o lună şi s-au evitat constant. Întâmplarea a făcut ca, pe 6 mai 2021, cei doi să se întâlnească aleatoriu în faţa unei farmacii din centrul Paşcaniului. Bărbatul se juca cu o cârjă metalică în afara farmaciei, moment în care la vederea tatăl său a izbucnit şi s-a năpusti asupra acestuia, lovindu-l puternic în cap cu cârja. Conflictul a continuat şi în farmacie, când victima s-a refugiat pentru a scăpa din mâinile fiului său. Băiatul însă nu s-a oprit, ci l-a mai lovit odată.

Victima a făcut plângere penală în urma atacului. De data aceasta avea martori, un cerificat medico-legal după ce a avut nevoie 2 zile de îngrijiri, şi spera ca fiul său să fie condamnat. Însă săptămâna trecută, răspunsul magistraţilor a sosit. S-a decis încetarea procesului penal, întrucât conform acestora, fapta, împrejurările concrete, modul şi mijlocele folosite, urmările produse nu merită continuarea judecăţii şi nu există interes public în urmărirea faptei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Evenimente » Cum a reuşit un bărbat din Iaşi să scape de două ori după ce şi-a bătut cu bestialitate tatăl într-o farmacie. Hotărârea neaşteptată a magistraţilor