Antena Meniu Search
x

Video Cum funcționează sistemul sol-aer "Mamba", adus de francezi să protejeze România. Rachete au o viteză uluitoare

România va fi apărată cu rachete de ultimă generaţie din Franţa. Un detaşament antiaerian este instalat deja la Capul Midia. Sistemul sol-aer are rolul de a proteja ţara noastră în faţa unor eventuale atacuri dinspre est.

de Redactia Observator

la 20.05.2022, 21:44

Vezi și

Sistemul MAMBA, aşa cum este numit, asigură protecţia antiaeriană şi antirachetă a României. Funcţionează în strânsă legătură cu restul echipamentului de apărare implementat de ţara noastră şi de către NATO.  

Mai exact, vorbim despre rachete de tip Aster-30. Este o rachetă cu două etaje, cu o rază de acţiune de peste 100 de kilometri. Lungimea ei este de aproape cinci metri şi cântăreşte peste 460 de kilograme. Se lansează dintr-un sistem amplasat pe un camion militar special. Focoasele ating o viteză de 4,5 mach în doar trei secunde şi jumătate.

Din MAMBA mai fac parte un radar de sol şi un punct de comandă care au rolul de a detecta şi trimite pentru interceptare rachete.

Sistemul de apărare antiaerian instalat în România este extrem de necesar în contextul ameninţării ruse. Ţara noastră se bazează momentan pe sistemul mobil HAWK, produs în Statele Unite ale Americii. El asigură apărarea împotriva atacurilor lansate din avioane şi a rachetelor de croazieră. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Evenimente » Cum funcționează sistemul sol-aer "Mamba", adus de francezi să protejeze România. Rachete au o viteză uluitoare