Antena Meniu Search
x

Video Cum se pot renova blocurile pe bani de la stat? Chiar și înlocuirea becurilor de pe scară ar putea fi decontată

De luna viitoare, asociaţiile de proprietari vor avea posibilitatea să ceară bani de la stat pentru renovarea blocurilor. Vorbim, practic, despre o extindere masivă a lucrărilor pentru care se puteau cere şi până acum bani de la stat. De data aceasta, în lucrările de reabilitate decontate de guvern pot intra şi lifturile sau instalaţia electrică. Cei care solicită bani de la stat, trebuie să îndeplinească însă câteva condiţii.

Andre Rotaru
de Andre Rotaru

la 29.03.2022, 13:18

Vezi și

Este vorba despre o modificare a legii care, în prezent, permite reabilitarea termică a blocurilor. Practic, asociațiile de proprietari vor putea cere bani pentru lucrări noi cum ar fi: înlocuirea lifturilor, a instalației electrice sau a instalației de ventilație, cu unele noi, mai eficiente din punct de vedere energetic. Așadar, chiar și înlocuirea becurilor de pe scară, cu unele mai eficiente din punct de vedere energetic, s-ar putea face pe bani de la stat. 

Asociațiile de proprietari trebuie să depună o cerere la primărie, apoi ajung pe o listă și urmează etapa de proiectare. Lucrările ulterioare trebuie să ducă la o scădere cu cel puțin 50% a energiei consumate pentru încălzirea imobilului și cu cel puțin 30% a energiei consumate în total de către imobilul respectiv. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Evenimente » Cum se pot renova blocurile pe bani de la stat? Chiar și înlocuirea becurilor de pe scară ar putea fi decontată