Video Cum ținem bradul verde până la Revelion. Trucurile simple de care trebuie să ținem cont
Indiferent ce cadouri primim sau oferim, ştim ce nu lipseşte din aproape nicio casă în luna sărbătorilor - bradul de Crăciun. Dacă faceţi parte din categoria celor care cumpără brad natural, atunci cu siguranţă vi s-a întâmplat să se usuce la scurt timp după ce l-aţi adus acasă, să îşi piardă din culoare sau să vă treziţi cu ace prin toată casa chiar înainte de Crăciun. Ca să evitaţi astfel de situaţii şi să păstraţi bradul verde până la Revelion, cel puţin, trebuie să ţineţi cont de câteva trucuri simple.
La o temperatură de 22 de grade, un brad natural nu rezistă mai mult de o săptămână în casă. De aceea este foarte importat să îl cumpărăm cât mai proaspăt. Primul sfat porneşte de la piaţă.
"Când ajungem la piaţă verificăm să aibă ramurile, să fie puţin agresive la atingere, să fie ţepoase. Dacă sunt deshidratate, când am apăsat pe ele se desfac de pe ramurică şi cad jos", spune un comerciant.
Trucurile prin care bradul rezistă mai mult
Ca să ne asigurăm că bradul va rămâne verde şi falnic pentru mai mult timp, cel mai important truc este hidratarea.
- Un actor care pretinde că a fost dublura lui Brad Pitt, condamnat la 16 ani de închisoare pentru abuz sexual
- Numărul românilor care îşi permit să dea peste 700 de lei pe cadourile de Crăciun, anul acesta
- Câţi bani alocă românii pentru cadourile de Crăciun. Bugetul, similar sau chiar mai mic decât anul trecut
- Dezastru pe şosea în prag de sărbători, după o depășire periculoasă. O șoferiță a făcut prăpăd cu...
- Trei zboruri ale Wizz Air din Bucureşti vor fi mutate de pe aeroportul Otopeni pe cel din Băneasa. Care sunt...
"Ca să se mențină mult mai bine dați așa un pic cu apă pe jos la tulpină și este perfect. Va ține și două săptămâni", spune un vânzător.
Odată adus acasă, bradul trebuie montat cât mai departe de sursele de căldură şi de lumina directă a soarelui.
Pentru a ne bucura un timp cât mai îndelungat de brad în casă este indicat să îl ținem în camere unde temperatura nu depășește 21-22 grade și eventual cât mai departe de sursele de caldură, să nu îl punem lângă sobă, lângă șemineu sau lângă calorifer. Dacă îl putem pune lângă o fereastră pe care să o deschidem ocazional, i-ar face bine.
Un alt truc stă în instalaţii. Optaţi pentru cele cu becuri LED.
Şi în bucătărie găsim soluţii prin care să păstrăm bradul cât mai verde. Oţetul, limonada sau chiar aspirina, dizolvate în apă, pot revigora ramurile. Iar un alt sfat ar fi să îl împodobim cu zgârcenie. Un brad prea impodobit, sufocat de beteală şi ornamente, va reţine căldura şi se va usca mai repede.
Chiar şi cu aceste trucuri la îndemână, bradul artificial câştigă tot mai mult teren. Studii recente arată că doar un sfert dintre români mai aleg să cumpere un brad natural.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰