Antena Meniu Search
x

Video Cutremurele din ultima perioadă au pus și Guvernul în mișcare. România va înființa un laborator de teste lângă Ploiești

România ia măsuri de precauţie după cutremurul devastator care a omorât peste 47.000 de oameni în Turcia şi Siria. Reporterii Observator au aflat în exclusivitate că va fi înfiinţat un laborator de teste lângă Ploieşti. Guvernul a aprobat deja dotarea lui. Inspectoratul de Stat în Construcţii va avea puteri sporite pentru a controla clădirile şi lucrările de infrastructură rutieră care vor apărea pe viitor. De altfel, ancheta din Turcia se extinde şi la noi. Premierul Nicolae Ciucă a cerut, săptămâna trecută, în şedinţa de Executiv, să fie verificate toate companiile turceşti care au ridicat construcţii în România. 

de Redactia Observator

la 20.02.2023, 21:35

Vezi și

Controlul ar urma să stabilească dacă printre constructorii de la noi se numără şi companiile care sunt acuzate acum în Turcia că au construit clădirile care s-au dărâmat la cutremur. În plus, trebuie verificată calitatea materialelor folosite. Astfel, să existe certitudinea că materialele prevăzute în proiectele de construire să fie chiar cele folosite în realitate. 

Autorităţile din Turcia spun că peste 50.000 de clădiri s-au prăbuşit sau sunt grav avariate în urma celor două seisme devastatoare. Toate aceste clădiri periculoase trebuie să fie demolate urgent, a avertizat Ministerul Planificării Urbane într-un raport.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Evenimente » Cutremurele din ultima perioadă au pus și Guvernul în mișcare. România va înființa un laborator de teste lângă Ploiești