Antena Meniu Search
x

Video Cutremurul de 4.9 pe Richter de luni s-a simţit din Gorj până în Serbia. Mulţi copii au început să plângă: "Se mişca totul cu noi"

Încă un cutremur în Gorj a zguduit pământul - s-a simţit până în Serbia! Seismul cu epicentrul lângă Târgu Jiu a avut magnitudinea 4,9 şi s-a produs la adâncime mică: 15 kilometri. Multe şcoli au întrerupt cursurile şi au trimis copiii acasă. 

Diana Speretoiu
de Diana Speretoiu

la 20.03.2023, 19:33

Vezi și

Reţelele sociale nu s-au mai umplut de filmări tremurate ale camerelor de supraveghere, ca la seismul major de pe 14 februarie. De atunci au fost 1.500 de cutremure în zonă, majoritatea sub magnitudinea 3. Localnicii din Gorj s-au obişnuit să îşi ducă zilele cu teama în suflet. 

Cum s-a simţit cutremurul de 4,9 din Gorj

"Au fost relaxaţi toţi. Eu am fost singura speriată şi panicată. Eram pe terasă la un suc şi instant am fugit pe stradă. Dar până să ajung pe stradă, s-a terminat", povesteşte o tânără. "S-a simţit bine. Vibra totul în casă... Eram în picioare, mă uitam la contor că voiam să mă duc să dau citirea. Şi odată a început să mişte totul", spune un bărbat.

"S-a simţit întâi o vibraţie, apoi se mişca totul cu noi. Mi s-a părut şi că a picat puţin tencuiala de pe clădire. Ne-am speriat, am ieşit afară, după aceea s-au calmat apele. Am intrat şi ne-am continuat activitatea", mărturiseşte o elevă. "Deja m-am obişnuit. Eram la o cafea şi m-am gândit la copii prima dată. Au început să plângă, m-au sunat şi am plecat repede spre casă", mai spune un bărbat.

Pe acelaşi subiect

"Intensitatea mi s-a părut extrem de ridicată. Cred că norocul nostru este că totuşi durata a fost mai scăzută decât durata acelui cutremur de 5,7 pe scara Richter", a declarat Marcel Romanescu, primarul din Târgu Jiu.

Mai multe şcoli au întrerupt orele

Mai multe şcoli din Târgu Jiu şi-au întrerupt cursurile. Copii s-au speriat, aşa că profesorii i-au trimis acasă mai devreme. "A fost un sentiment foarte neplăcut. O stare de agitaţie în urma acestui cutremur. Copiii au fost foarte speriaţi. Trebuie să fim sinceri, şi adulţii s-au speriat. Foarte mulţi erau speriaţi şi au început să plângă. Am decis să suspendăm activitatea pe ziua de astăzi", spune Vasile Udroiu, director şcoală.

La 112 nu au fost raportate pagube, totuşi, echipajele ISU au verificat clădirile şubrede: nu au fost probleme pe nicăieri. Chiar dacă dacă seismul de azi se înscrie în categoria mişcărilor telurice obişnuite din punctul de vedere al seismologilor, unda de şoc a fost suficient de puternică să se simtă în vest până în Timişoara şi în est până la Braşov.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi la curent cu ofertele în ceea ce priveşte titlurile de stat?

Observator » Evenimente » Cutremurul de 4.9 pe Richter de luni s-a simţit din Gorj până în Serbia. Mulţi copii au început să plângă: "Se mişca totul cu noi"