Antena Meniu Search
x

Video "Dă-mi un milion până mâine". Mesajele de pe social media care se transformă în înşelătorii

Mare atenţie la mesaje precum, "dă-mi un milion până mâine" sau "ajută-mă cu nişte bani, e urgent". Dacă le primiţi, ignoraţi-le! Este cea mai nouă înşelătorie care şi-a făcut loc pe reţelele de socializare. Iar hackerii şi-au... rafinat atât de mult strategiile încât pare că mesajul este trimis de un prieten sau chiar de un membru al familiei. 

Cosmina Balint
de Cosmina Balint

la 25.01.2024, 13:03

Vezi și

Noua metodă de înşelătorie online îi vizează în principal pe utilizatorii de Facebook însă nu este exclus să primim astfel de mesaje şi pe Instagram, ori pe alte platforme de socializare.

Metoda este simplă, spun specialiştii: hackerii pun stăpânire pe conturile noastre şi analizează modul în care vorbim cu aporpiaţii, ori prietenii noştri virtuali, după care acţionează. Trimit mesaje prin care cer împrumut diverse sume de bani sub pretextul unu icard bancar blocat ori al unui cont blocat. Apoi, ca să facă transferul, trimit utilizatorului un link pe care trebuie să îl acceseze. 

Ce sfaturi ne dau specialiştii în securitate cibernetică

Specialiştii în securitate cibernetică atrag atenţia că trebuie să fim foarte vigilenţi atunci când primim astfel de mesaje, să le ignorăm sau cel puţin să verificăm dacă în spatele tastelor este într-adevăr persoana cu care credem că vorbim.

De asemenea, dacă am picat totuşi în plasa atacatorilor trebuie să luăm legătura imediat cu autorităţile, cu Directoratul Naţional de Securitate Cibernetică şi neapărat să luăm legătura cu banca. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Evenimente » "Dă-mi un milion până mâine". Mesajele de pe social media care se transformă în înşelătorii