Antena Meniu Search
x

Video Preot din Bucovina, metodă neobișnuită să-i sfințească pe localnici de Bobotează: a mers prin sat cu un alai de căruțe trase de cai

Un preot dintr-o comună din Bucovina a găsit o metodă inedită pentru a-i binecuvânta pe credincioşii din parohie care nu au reuşit să ajungă astăzi la biserică, la slujba de Bobotează. A organizat o mică procesiune religioasă, în căruţe trase de cai pentru a stropi cu Agheasmă pe cei care ies în întâmpinarea alaiului din comuna Păltinoasa.

de Angela Bertea

la 06.01.2022, 13:44

Vezi și

De zece ani, preotul din Păltinoasa binecuvântează gospodăriile enoriașilor care nu au ajuns la biserică în ziua de Bobotează, printr-o procesiune religioasă în căruțe trase de cai. Nici anul acesta nu a lipsit, deși vremea nu este prietenoasă, însă oamenii au ieșit la porți și l-au primit pe slujitorul bisericii cu inimile deschise. 

În dimineața de Bobotează, la biserică s-a sfințit apa, s-au eliberat porumbeii, apoi a început procesiunea. Caii au fost pregătiți de această misiune specială cu câteva zile în urmă.

Chiar și șoferii s-au bucurat la vederea procesiunii, au încetinit și au au claxonat, fiind și ei, la rândul lor, stropiți cu apă sfințită. La finalul procesiunii, participanții sunt primiți de o familie, cu preparate calde și ceai. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Preot din Bucovina, metodă neobișnuită să-i sfințească pe localnici de Bobotează: a mers prin sat cu un alai de căruțe trase de cai