Antena Meniu Search
x

Decizie de ultimă oră în cazul băiatului care a provocat tragedia de la Ghioroc! Adelina și Laura au murit cu zile, după ce au plonjat cu BMW-ul în lac (Video)

Tânărul de 18 ani care a provocat accidentul de la Ghioroc în urma căruia două fete și-au pierdut viața a fost arestat pentru 30 de zile.

Tânărul de 18 ani care a provocat accidentul de la Ghioroc în urma căruia două fete și-au pierdut viața a fost arestat pentru 30 de zile.

Ieri, băiatul a fost reținut pentru 24 de ore, iar astăzi, magistrații Judecătoriei Lipova au emis pe numele tânărului un mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile.

În urma cercetărilor, s-a stabilit că în 20 mai, tânărul din Orțișoara se afla la volanul maşinii care a plonjat în lacul Ghioroc, nu iubita lui, Adelina Stângaciu, aşa cum s-a spus anterior.

Articolul continuă după reclamă

Reamintim că două tinere, Adelina şi Laura, au murit după ce maşina în care se aflau a căzut în lac. Împreună cu cele două fete mai erau doi tineri,  de 18 şi 26 de ani, care s-au salvat.

Imediat după accident, pentru că nu avea permis, tânărul de 18 ani le-a spus poliţiştilor că la volan era iubita lui, Adelina. Mai mult, după ce a ieşit la mal, băiatul a aşteptat 20 de minute înainte să sune la 112. A fost prea târziu pentru tinerele rămase captive în maşină.

"Nu ştiu, m-am trezit, trăgeam aer, dădeam din mâini, m-a împins aerul afară din maşină", este declaraţia dată de adolescentul de 18 ani, imediat după accident.

Băiatul le-a spus atunci poliţiştilor că el se afla pe bancheta din spate, împreună cu un prieten, când maşina a plonjat în lacul Ghioroc. A minţit, spun achetatorii.

"În urma cercetărilor efectuate de poliţişti s-a stabilit că tânărul de 18 ani s-ar fi aflat la volanul autoturismului pe care l-ar fi condus, a pierdut controlul asupra acestuia, răsturnându-se apoi în lacul Ghioroc", a declarat Lorena Radu, purtător de cuvânt IJP Arad.

Şi camerele de supraveghere demonstrează că băieţii nu stăteau în spate, aşa cum au susţinut iniţial. Chiar înainte de accident, cei patru tineri au fost filmaţi urcând în maşină.

Un băiat şi o fată au ocupat locurile din faţă. Celălalt cuplu s-a urcat în spate. Deşi la volan se afla iniţial Adelina Stângaciu, o tânără pasionată de condus, poliţiştii cred că aceasta a făcut, ulterior, schimb de locuri cu tânărul de 18 ani, un adolescent fără permis. O ipoteză pe care poliţiştii au luat-o în calcul chiar din prima clipă. 

Un martor a confirmat că niciuna din cele două fete, Adelina şi Laura, nu era pe locul şoferului, atunci când a sărit să le salveze din maşina scufundată. 

Tânărul de 18 ani a fost reţinut pentru ucidere din culpă, iar astăzi a fost arestat preventiv pentru 30 de zile.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
IPS Teodosie: Femeile abuzate să îşi ducă crucea. Sunteţi de acord cu această declaraţie?
Observator » Evenimente » Decizie de ultimă oră în cazul băiatului care a provocat tragedia de la Ghioroc! Adelina și Laura au murit cu zile, după ce au plonjat cu BMW-ul în lac (Video)