Antena Meniu Search
x

Foto Descoperire neaşteptată făcută de poliţiştii din Satu Mare în pereţii casei unui bărbat. Avea peste un kilogram

Descoperire neaşteptată făcută de poliţiştii din Satu Mare în pereţii casei unui bărbat de 42 de ani. Totul a pornit după ce individul a fost prins drogat la volanul maşinii sale.

Simona Vasiac
de Simona Vasiac

la 23.10.2023, 08:34

Vezi și

Cum în autoturism, oamenii legii au descoperit o substanţă din categoria psihoactivă, poliţiştii au solicitat mandat de percheziţie la domiciliul acestuia. Iar aici, aveau să dea în pereţii mansardei peste 1 kilogram de canabis.

Ce spun procurorii

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Biroul Teritorial Satu Mare au dispus, sâmbătă, reţinerea unui inculpat, cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de droguri de risc, deţinerea, fără drept de droguri de risc, în vederea consumului propriu şi conducerea unui vehicul sub influenţa băuturilor alcoolice sau a altor substanţe. El a fost oprit în trafic, de către un echipaj al poliţiei rutiere, iar în urma narcotestării, rezultatul a fost pozitiv pentru două substanţe cu efect psihoactiv. Ulterior, în urma percheziţiilor domiciliare, procurorii au găsit, în pereţii mansardei, peste un kilogram de canabis.

„Persoana în cauză, un bărbat, de 42 de ani, a fost oprită pe Drumul Naţional 19H (varianta ocolitoare a municipiului) de către un echipaj din cadrul Biroului Rutier Satu Mare, în timp ce s-ar fi aflat la volanul unui autoturism. În urma efectuării unui control asupra habitaclului autoturismului, poliţiştii au descoperit, într-un compartiment ascuns, materie vegetală de culoare verde-olive, susceptibilă a fi din categoria substanţelor psihoactive. Inculpatul a fost condus la o unitate spitalicească pentru prelevare de probe biologice. Ulterior, a fost pus în aplicare un mandat de percheziţie la domiciliul acestuia, fiind descoperită, disimulată în pereţii mansardei, cantitatea de peste 1 kilogram de canabis”, arată comunicatul de presă al DIICOT.

În cursul aceleaşi zile, a fost sesizat judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Satu Mare, cu propunerea de arestare preventivă a inculpatului, pentru o perioadă de 30 de zile.

„Acţiunea a beneficiat de sprijinul Biroului Rutier Satu Mare şi a unui echipaj canin din cadrul Direcţiei Regionale Vamale Cluj-Napoca. Facem precizarea că, pe întreg parcursul procesului penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie”, mai indică sursa citată.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Evenimente » Descoperire neaşteptată făcută de poliţiştii din Satu Mare în pereţii casei unui bărbat. Avea peste un kilogram