Antena Meniu Search
x

Destinaţia preferată a tinerilor de 1 Mai "arată ca un ghetou comercial"

În mai puţin de trei săptămâni se deschide oficial sezonul estival, iar staţiunea Costineşti, destinaţia favorită a tinerilor pentru 1 mai, este un adevărat pericol pentru turişti. Concluzia îi aparţine chiar ministrului Turismului, Daniel Cadariu care a vizitat litoralul. Dacă în restul staţiunilor, ministrul a apreciat că situaţia este mulţumitoare, la Costineşti au fost găsite cele mai multe nereguli.

de Redactia Observator

la 12.04.2023, 14:46

Vezi și

Daniel Cadariu, ministrul Turismului: Din păcate este excepţia de pe litoral. În viziunea mea arată ca un ghetou comercial în care, în răstimpul de după Revoluţie, pare că toată lumea a fost focusată pe a câştiga financiar fără a se gândi la siguranţa cetăţeanului. Am avut o întâlnire cu conducerea BTT-ului şi cu primarul de la Costineşti şi am convenit că săptămâna viitoare, echipele Ministerului Turismului vor fi acolo, cu rugămintea de a se permite accesul în toate structurile de cazare şi în cele de alimentaţie publică pentru a vedea dacă mai îndeplinesc condiţiile de la clasificarea făcută de Minister.

Ce măsuri s-au dispus pentru a schimba această situaţie de pe litoral? 

Daniel Cadariu, ministrul Turismului: Ministerul doar acreditează, clasifică structurile şi ulterior poate efectua controale. Atât. În ceea ce priveşte condiţiile de funcţionare am sesizat toate instituţiile şi le-am sensibilizat pentru a face verificări, îmrepună cu noi, la faţa locului. (...) Noi putem lua doar măsura declasificării acolo unde nu mai sunt îndeplinite condiţiile iniţiale. Noi începem controalele săptămâna viitoare, în măsura în care proprietarii ne permit accesul. (...)

Sunt în pericol turiştii care vor ajunge la Costineşti?

Daniel Cadariu, ministrul Turismului: La cum arată lucrurile în exterior, aş aprecia că da. Vom vedea ce vom constata atunci când vom avea acces în structurile de cazare şi în cele de alimentaţie publică.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Evenimente » Destinaţia preferată a tinerilor de 1 Mai "arată ca un ghetou comercial"