Antena Meniu Search
x

Video Dezastru în locul unde a căzut drona Shahed în România. Pe o rază de 30-40 de metri niciun copac nu mai are coroană

La doar câteva sute de metri de graniţa României a fost o altă noapte albă în urma bombardamentelor din portul ucrainean Chilia Nouă. O echipă Observator este în mijlocul localnicilor şi a filmat cum se văd atacurile de pe malul românesc.

Sonia Simionov
de Sonia Simionov

la 07.09.2023, 16:21

Vezi și

Tensiunea la graniţa de sud-est a României este oricum în creştere. În urmă cu trei zile, pe teritoriul ţării noastre s-au găsit bucăţi dintr-o dronă rusească. După două zile de bâjbâieli şi contraziceri cu oficialii ucraineni, reprezentanţii Ministerului Apărări au recunoscut ceea ce era evident şi au plecat în recunoaştere, în zonă.

Bubuituri, fum şi ciuperci uriaşe de foc care au luminat cerul. Aşa au arătat de pe malul românesc, bombardarmentele de noaptea trecută din Chilia Nouă.

Sonia Simionov, reporter Observator: Două ore s-a tras continuu în portul Chilia Nouă în urmă cu două nopţi, iar unele obiective de pe malul celălalt încă mai ard. Lângă sunt vapoare care îşi descarcă marfă în port. De pe malul nostru până acolo, nu sunt mai mult de 500 de metri. 

Pe o rază de 30-40 de metri niciun copac nu mai are coroană

Pe acelaşi subiect

Chiar dacă localnicii de aici au învăţat să trăiască cu pericolul, când se aud bubuiturile nimeni nu mai doarme. 

Reporter-localnici: Aţi ieşit şi azi noapte?

- Da, da! Tot aici am fost. De la ora 12:30, până la 4 şi zece minute.  

Şi a fost încă o noapte albă, mai ales că în jurul orei 3, a fost un nou atac.

Localnici: E normal să te sperii. Să stai în plină noapte în bubuituri şi zguduituri. Nu e uşor! Îţi este teamă. Teamă...

- Cred că oricui ii este. Când auzeam că dat la Ismail. 

- La prima bubuitură am am crezut că ne atacă pe noi pentru s-a auzit prea aproape. 

Un atac cu drone a avut loc şi în porturile Reni şi Ismail. Exploziile violente au fost surprinse în imagini primite pe Fii Observator.

Localnici: I-auzi drona! Deci gata, vine drona! Feriţi-vă! Gata, acum e! Plecaţi! 

Gata, cade! Aceasta cade undeva aici. 

Mai vine una! Dă-te în spate! Aceasta e mai aproape!

Pe lumină, distrugerile se văd şi mai bine. 

Sonia Simionov, reporter Observator: Sunt mai bine de 48 de ore de cand portul Chilia Noua de pe malul ucrainean a fost atacat azi noapte bombardamentele au continuat si a fost lovit din nou acest depozit de combustibil care inca arde si probabil prea curand nici nu se va stinge pentru că acolo sunt numai produse petrolifere.

Localnic: Nu avem cuvinte. Toată lumea e speriată. Nici nu-mi venea să pun capul pe pernă aseară.

Noile atacuri vin în contextul în care la graniţa de sud-est a României tensiunile au crescut în ultimele zile după ce fragmentele unei drone ruseşti au fost găsite pe raza comunei Ceatalchioi, la nici 400 de metri de portul ucrainean Ismail.

Sonia Simionov, reporter Observator:  Cea mai puternică dovadă că aici au căzut rămăşiţele dronei este faptul că toţi copacii sunt arşi, încă miroase foarte puternic a fum şi pe o rază de 30-40 de metri nici un copac nu mai are coroană

Bucăţile din aparatul de luptă erau împrăștiate pe o zonă destul de mare, inclusiv la 100 de metri în apă, în apropierea satului Plauru. După două zile în care s-au contrazis cu oficialii ucraineni care au anunţat luni că resturi de drone ruseşti au căzut în România, ai noştri au plecat pe teren.

Daniel Lare, reporter Observator: În acest moment un elicopter medical al Forţelor Aeriene Române în care se află ministrul Apărării părăseşte judeţul Tulcea şi se îndreaptă către Galaţi.

Angel Tîlvar, ministrul Apărării: Au fost gasite indicii care pot fi asimilate unei drone. Echipele noastre au luat rămăşiţele şi fac analize, invetigaţii, aşa cum s a întâmplat şi cu drona găsită plutind pe Marea Neagă.

Iniţial oficialii noştri au dezminţit ferm incidentul. În lumina noilor informaţii, preşedintele Klaus Iohannis şi-a schimbat discursul şi a precizat că o astfel de situație este inadmisibilă și reprezintă o violare gravă a integrităţii teritoriale a României.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi găsit produse alterate printre cumpărăturile pentru 1 Mai?

Observator » Evenimente » Dezastru în locul unde a căzut drona Shahed în România. Pe o rază de 30-40 de metri niciun copac nu mai are coroană