Antena Meniu Search
x

Video Dioxidul de titan, aditivul alimentar care va fi interzis și în România, poate declanșa boli grave. Multe produse pentru copii conțin E171

Pericol în mai multe produse consumate şi de copiii din România! Este vorba despre jeleuri, gumă de mestecat, cornuri sau chiar pastă de dinţi în care s-ar găsi substanţe cancerigene. În şase luni, România este obligată să scape de toate produsele care conţin aditivul E 171 sau dioxid de titan.

de Redactia Observator

la 15.01.2022, 20:20

Poza preview Shutterstock Vezi și

Bomboane, jeleuri, gumă de mestecat, paste, supe, cozonaci, pastă de dinţi şi suplimente alimentare. Sunt câteva dintre produsele în care se găseşte un aditiv alimentar periculos. Etichetele pe care este trecut ingredientul E171 trebuie evitate. Dioxidul de titan este un colorant de origine minerală care poate da unui produs albul perfect.

Sorin Mierlea, presedinte Infocons: ”Ar trebui sa citim eticheta si să nu uităm un lucru, ingredientele sunt în ordine descrescatoare, iar daca nu le știm terminologia, am putea să lăsăm în raft, pentru că sigur vom găsi alt produs mai sigur, mai aproape de ce ne dorim”.

Decizia a fost luată pentru că aditivul nu reprezintă siguranţă din punct de vedere alimentar, spune Comisia Europeană.

Dioxidul de titan este cancerigen

Lygia Alexandrescu, nutritionist: ”Este folosit ca agent de colorare, ca agent de albire pentru alimentele albe, unde se gaseste zaharul rafinat, în produse de patiserie, în sosul de hrean. Se metabolizează în ficat și afectează splina și pancreasul”.

Franţa a fost prima ţară din Uniunea Europeană care a interzis folosirea dioxidului de titan în anul 2020. Termenul limită dat de Uniunea Europeană este de şase luni. Aşadar, până la vară, producatorii trebuie să elimine aceasta substanţă din produsele de pe stoc.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Evenimente » Dioxidul de titan, aditivul alimentar care va fi interzis și în România, poate declanșa boli grave. Multe produse pentru copii conțin E171