Antena Meniu Search
x

Video Diplome false de BAC, vândute în Timişoara. Clienţii plăteau mii de euro pentru a deveni studenţi. Facultatea accepta actele contrafăcute

Reţea de diplome false la Timişoara. Mai mulţi tineri şi ar fi cumpărat cu 2.000 de euro diplomă de bacalaureat cu ajutorul căreia s-au înscris apoi la o universitate particulară. Un student şi o secretară a unităţii de învăţământ au fost reţinuţi.

Iulia Pop
de Iulia Pop

la 24.06.2023, 22:34

Vezi și

Anchetatorii au decsoperit că mai mulţi tineri din vestul ţării care nici măcar nu au promovat examenul de maturitate, au ajuns studenţi la o universitate particulară cu diplome de Bacalaureat false. Doritorii plăteau şi 2.000 de euro pentru o diplomă de Bacalaureat contrafăcută, cu ajutorul căreia deveneau studenţi ai unităţii de învăţământ superior, chiar la Facultatea de Informatică. Poliţiştii au descins la sediul Universităţii Tibiscus din Timişoara, dar şi la adresele a şapte persoane suspectate că ar face parte din reţea.

Poliţiştii continuă cercetările pentru a afla câţi tineri au intrat la facultate cu acte false

"Un bărbat în vârstă de 26 de ani şi o femeie în vârstă de 48 de ani au fost reţinuţi pentru 24 de ore sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de falsuri material în înscrisuri oficiale şi uz de fals", a declarat Andreia Jerdea, IPJ Timiş. Secretara facultăţii de Calculatoare şi Informatică era implicată, spun surse din anchetă, în reţeaua care se ocupa cu falsificarea diplomelor de Bacalaureat. Alături de ea, a fost reţinut şi un student, care ar fi ajuns aici cu un astfel de document.

"Este un caz izolat al unei persoane, care îşi asumă faptele pe care le-a făcut. Acest lucru se poate întâmpla oriunde. Deocamdată, vrem să vedem ce spun organele abilitate. Categoric că da, se vor lua măsuri", a declarat Radu Răducan, rectorul Universităţii Tibicus. Între timp, poliţiştii continuă cercetările pentru a afla câţi tineri au intrat la facultate cu acte false.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

În vacanţa de vară, preferaţi să vă lăsaţi copilul cu rudele sau la grădiniţă?

Observator » Evenimente » Diplome false de BAC, vândute în Timişoara. Clienţii plăteau mii de euro pentru a deveni studenţi. Facultatea accepta actele contrafăcute