Antena Meniu Search
x

Renato Tonciu, directorul de liceu răpus de Covid-19, regretat de elevi și colegi: „Era un om prea bun ca să plece atât de devreme”

4.000 de infectări pe zi. Este cifra spre care ne îndreptăm în ritm ameţitor - astăzi au fost peste 3.500 de cazuri. 629 de bolnavi sunt la Terapie Intensivă. 59 de oameni au pierdut lupta cu viaţa. Printre ei, directorul unui prestigios colegiu din Suceava. A stat aproape o lună internat în spital și toți apropiații credeau că o să învingă boala.

Andreea Petrescu
de Andreea Petrescu

la 10.10.2020, 21:43

Vezi și
  • Colegii de la Inspectoratul Școlar nu-si pot reveni după aflarea veștii
  • Profesorul Renato Tonciu de la Colegiul Naţional Mihai Eminescu din Suceava a fost confirmat cu infecţia cu noul coronavirus în 18 septembrie

Cezara Iacob, reprezentant Colegiul Mihai Eminescu Suceava: Suntem îndureraţi, suntem în stare de şoc şi cuvintele sunt de prisos în aceste momente. 

Profesorul Renato Tonciu de la Colegiul Naţional Mihai Eminescu din Suceava a fost confirmat cu infecţia cu noul coronavirus în 18 septembrie.

Renato Tonciu, după infectare: Vreau să vă spun că a picat cerul pe mine. Când te uiţi la o statistică naţională, locală, judeţeană, vezi acolo nişte cifre. În momentul în care am primit rezultatul mi-am dat seama că şi eu fac parte din statistică.

Spunea atunci, într-un interviu, dascălul. Plămânii îi erau deja afectaţi dar era convins că se va face bine şi le transmitea colegilor să poarte mască şi să se testeze. La aproape o lună distanţă, profesorul nu a mai putut fi salvat.

Astăzi, la poarta unității de învățământ, s-a format un mic altar după ce elevi, colegi dar și cunoscuți au adus flori și au aprins lumânări.

Elevă: Un om foarte bun, era calm, avea o bunătate de nedescris. N-am auzit niciodată să certe, să vorbească pe un ton mai ridicat niciodată. Era un om prea bun ca să plece atât de devreme. 

Elevă: Am cunoscut doi dintre directori, el şi fostul director domnul Popescu, unul mai bun decât celălalt. Şi n-am cuvinte. 

Profesoară: Pe lângă că a fost colegul nostru, a fost un om deosebit. Un om foarte bun, foarte sufletist. Şi asta o să vă confirme mai mult copiii decât profesorii. 

Nici colegii de la Inspectoratul Școlar nu-si pot reveni după aflarea veștii.

Ioan Puiu, reprezentant ISJ Suceava: E un sacrificiu prea mare totuşi în această perioadă foarte grea pentru toţi. 

Andreea Petrescu, reporter Observator: Directorul colegiului a fost internat la Spitalul Judeţean de Urgenţă de la Suceava pe data de 15 septembrie imediat după ce a fost confirmat cu noul coronavirus. Pe parcurs starea sa de sănătate s-a înrăutăţit, iar pe data de 23 septembrie a fost mutat în secţia de anestezie şi terapie intensivă. Lucrurile n-au stat bine nici în continuare astfel că s-a agravat din ce în ce mai rău iar în noaptea 8 spre 9 septembrie a murit aici la spitalul judeţean de la Suceava. 

Citește și:

Printre cei răpuşi ieri de coronavirus se numără şi un medic de la Spitalul de Urgenţă Bagdasar Arseni, din Capitală. Acesta era internat la Institutul Matei Balş.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » Renato Tonciu, directorul de liceu răpus de Covid-19, regretat de elevi și colegi: „Era un om prea bun ca să plece atât de devreme”