Antena Meniu Search
x
LIVE

Renato Tonciu, directorul de liceu răpus de Covid-19, regretat de elevi și colegi: „Era un om prea bun ca să plece atât de devreme”

4.000 de infectări pe zi. Este cifra spre care ne îndreptăm în ritm ameţitor - astăzi au fost peste 3.500 de cazuri. 629 de bolnavi sunt la Terapie Intensivă. 59 de oameni au pierdut lupta cu viaţa. Printre ei, directorul unui prestigios colegiu din Suceava. A stat aproape o lună internat în spital și toți apropiații credeau că o să învingă boala.

De Andreea Petrescu la 10.10.2020, 21:43
Vezi și
  • Colegii de la Inspectoratul Școlar nu-si pot reveni după aflarea veștii
  • Profesorul Renato Tonciu de la Colegiul Naţional Mihai Eminescu din Suceava a fost confirmat cu infecţia cu noul coronavirus în 18 septembrie

Cezara Iacob, reprezentant Colegiul Mihai Eminescu Suceava: Suntem îndureraţi, suntem în stare de şoc şi cuvintele sunt de prisos în aceste momente. 

Profesorul Renato Tonciu de la Colegiul Naţional Mihai Eminescu din Suceava a fost confirmat cu infecţia cu noul coronavirus în 18 septembrie.

Renato Tonciu, după infectare: Vreau să vă spun că a picat cerul pe mine. Când te uiţi la o statistică naţională, locală, judeţeană, vezi acolo nişte cifre. În momentul în care am primit rezultatul mi-am dat seama că şi eu fac parte din statistică.

Spunea atunci, într-un interviu, dascălul. Plămânii îi erau deja afectaţi dar era convins că se va face bine şi le transmitea colegilor să poarte mască şi să se testeze. La aproape o lună distanţă, profesorul nu a mai putut fi salvat.

Astăzi, la poarta unității de învățământ, s-a format un mic altar după ce elevi, colegi dar și cunoscuți au adus flori și au aprins lumânări.

Elevă: Un om foarte bun, era calm, avea o bunătate de nedescris. N-am auzit niciodată să certe, să vorbească pe un ton mai ridicat niciodată. Era un om prea bun ca să plece atât de devreme. 

Elevă: Am cunoscut doi dintre directori, el şi fostul director domnul Popescu, unul mai bun decât celălalt. Şi n-am cuvinte. 

Profesoară: Pe lângă că a fost colegul nostru, a fost un om deosebit. Un om foarte bun, foarte sufletist. Şi asta o să vă confirme mai mult copiii decât profesorii. 

Nici colegii de la Inspectoratul Școlar nu-si pot reveni după aflarea veștii.

Ioan Puiu, reprezentant ISJ Suceava: E un sacrificiu prea mare totuşi în această perioadă foarte grea pentru toţi. 

Andreea Petrescu, reporter Observator: Directorul colegiului a fost internat la Spitalul Judeţean de Urgenţă de la Suceava pe data de 15 septembrie imediat după ce a fost confirmat cu noul coronavirus. Pe parcurs starea sa de sănătate s-a înrăutăţit, iar pe data de 23 septembrie a fost mutat în secţia de anestezie şi terapie intensivă. Lucrurile n-au stat bine nici în continuare astfel că s-a agravat din ce în ce mai rău iar în noaptea 8 spre 9 septembrie a murit aici la spitalul judeţean de la Suceava. 

Citește și:

Printre cei răpuşi ieri de coronavirus se numără şi un medic de la Spitalul de Urgenţă Bagdasar Arseni, din Capitală. Acesta era internat la Institutul Matei Balş.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Evenimente » Renato Tonciu, directorul de liceu răpus de Covid-19, regretat de elevi și colegi: „Era un om prea bun ca să plece atât de devreme”