Antena Meniu Search
x

Video Doi arhitecţi din Timişoara s-au reprofilat în "croitori de biciclete". Din mâinile lor ies modele spectaculoase şi performante

Dacă vreţi o bicicletă, dar niciuna din magazin nu vi se potriveşte, vă dau soluţia doi arhitecţi din Timişoara care s-au reprofilat în "croitori de biciclete". Ei restaurează şi proiectează biciclete la comandă, iar din mâinile lor ies modele spectaculoase şi performante. Pasiunea i-a dus unde nici nu au visat, acum asigură asistenţă tehnică de top pentru sportivii din lotul ciclist al României. 

Iulia Pop
de Iulia Pop

la 03.12.2021, 21:18

Vezi și

Pe ritmuri de jazz, în atelierul lor, Mihai Borcescu şi Raul Gârleanu dau viaţă şi culoare unor biciclete prăfuite. Alteori, le creează de la zero. Oricum ar fi, mereu au ceva de meşterit. S-au cunoscut când erau studenţi la Facultatea de Arhitectură din Timişoara, însă atunci nu bănuiau că vor înlocui biroul cu un atelier. 

Raul Gârleanu: Iniţial m-am pregătit pentru o carieră strălucită în arhitectură şi, după ce am reuşit să îmi iau dreptul de semnatură şi să fiu într-un job stabil, mi-am dat seama că nu este neapărat ce am visat eu în facultate. 

Mihai Borcescu: Totul a început într-un apartament şi apoi ne-am dat seama că nu mai aveam loc în el şi am mutat sculele într-un garaj. 

De atunci au trecut nouă ani şi mii de biciclete prin mâinile lor. Unele au un design unic, care întorc capete pe stradă, spre mândria creatorilor şi a proprietarilor.

Pe acelaşi subiect

Mihai Borcescu: Avem o bicicletă la care am lucrat cu foarte mult suflet pentru un prieten designer de interior. Este o bicicletă, un cruieser repersonalizat pentru el, la care am pus multă pasiune şi mult, mult timp. 

Mihai și Raul au intrat în lumea sportului de performanță

Cu imaginaţie şi determinare au reuşti să realizeze şi cea mai lungă bicicletă din România. 

Raul Gârleanu: Cea mai inedită într-adevăr a fost acel chopper lung de 3,4 metri. A fost un proiect greu, construit de la zero, din tubulaturi şi tot felul de piese reinginerite. 

Iulia Pop, reporter Observator: La atelierul de biciclete vii ca la croitor. Practic, la prima întâlnire clientului i se iau măsurătorile. Se începe cu înălţimea, foarte importantă. Apoi distanţa dintre umeri, lungimea braţelor, distanţa de la palmă la cot sau de la cot la umăr. Oricum geometria corpului este foarte importantă. Pentru că de aici porneşte construirea unei biciclete. Doar aşa poţi avea o poziţie corectă în timpul mersului şi o bicicletă confortabilă. 

Mihai şi Raul nu se mulţumesc cu atât. Tot din pasiune au intrat şi în lumea sportului de performanţă. De 5 ani, stau în spatele sportivilor de top care pedalează sub umbrela Federaţiei Române de Ciclism. Preţul pentru personalizarea unei biciclete porneşte de la 1.500 de lei, dar poate ajunge şi la 5.000 de euro. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să vă plătiţi vacanţa şi să fie anulată în ultima clipă?

Observator » Evenimente » Doi arhitecţi din Timişoara s-au reprofilat în "croitori de biciclete". Din mâinile lor ies modele spectaculoase şi performante