Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Doi bărbați au primit o nouă şansă la viaţă într-un spital din Iași, după un dublu transplant renal. Donatorul din Bulgaria era în moarte cerebrală

Operaţii salvatoare la Iaşi! Doi bărbaţi au o nouă şansă la viaţă după un dublu transplant renal. Cei doi pacienţi, de 49 şi 42 de ani, făceau dializă de 12, respectiv de 2 ani. 

de Redactia Observator

la 03.09.2024 , 20:04

Organele au venit din Bulgaria, de la un donator în moarte cerebrală. La Spitalul "Doctor C. I. Parhon" din Iași au fost efectuate 28 de intervenții de transplant renal, 19 dintre acestea de la donatori aflați în moarte cerebrală.

Organele au venit din Bulgaria, de la un donator în moarte cerebrală

„A fost transplant ieri de la donator cadaveric, rinichii au venit din Bulgaria. Date despre primitori: 1 pacient, bărbat, 42 de ani din Suceava, în program de dializă de 12 ani. Al doilea pacient este tot bărbat, în vârstă de 49 de ani, din Neamț, dializat de 2 ani”, a transmis conf. dr. Ionuț Nistor, purtător de cuvânt al Spitalului Clinic Doctor C.I. Parhon din Iași.

Vezi și
Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Putea fi evitată tragedia provocată de inundațiile din Galați?
Observator » Evenimente » Doi bărbați au primit o nouă şansă la viaţă într-un spital din Iași, după un dublu transplant renal. Donatorul din Bulgaria era în moarte cerebrală