Antena Meniu Search
x

Video Doi căţei, salvaţi după ce au stat trei zile într-o groapă de 15 metri, în Comana de Jos, Braşov. Misiunea a durat ore în şir

Misiune contracronometru pentru pomperii şi salvamontiştii braşoveni. Doi câini au fost salvaţi după ce au căzut într-o groapă adâncă de 15 metri. Incidentul s-a petrecut în Comana de Jos, judeţul Braşov, unde cei doi patrupezi ghinioniști stat trei zile într-un șant săpat într-o stâncă până când au fost găsiţi. Mai multe echipaje au intervenit la faţa locului pentru a extrage animalele din groapă. După o misiune dificilă de 6 ore, cei doi căţei au fost scoşi şi predaţi în siguranţă stăpânului. 

de Redactia Observator

la 02.02.2024, 08:30

Vezi și

Salvatori specializaţi în acţiuni desfăşurate în mediul speologic au participat, joi seară, alături de pompieri şi voluntari, la o acţiune de recuperare a doi căţei care au căzut într-o groapă adâncă de 15 metri, în judeţul Braşov, şi au stat blocaţi acolo timp de două zile. Cele două animale au fost scoase şi sunt în siguranţă. Acţiunea de salvare s-a desfăşurat în zona Comana de Jos, din judeţul Braşov. Căţeii au stat într-o avenă, la o adâncime de 15 metri, timp de două zile.

Căţeii, salvaţi după 3 zile

Salvamontiştii au fost solicitaţi joi, de către echipajele Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, care au primit un apel pentru a gestiona această situaţie. ”Până am ajuns la faţa locului colegii de la ISU au lărgit gaura de intrare şi au asigurat intrarea”, a declarat, joi seară, şeful Salvamont Braşov, Sebastian Marinescu.

Nouă salvatori montani au participat la salvarea celor două animale. A fost prima acţiune de salvare la care a participat echipa de salvare din mediul speologic din cadrul Serviciului Salvamont Salvaspeo Braşov de la momentul la care Serviciul Salvamont Braşov a devenit structură specializată şi în salvări din mediul speologic, la finalul lunii octombrie a anului trecut.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Evenimente » Doi căţei, salvaţi după ce au stat trei zile într-o groapă de 15 metri, în Comana de Jos, Braşov. Misiunea a durat ore în şir