Antena Meniu Search
x

Video Doi tineri, cu ochii pe banii unei bătrâne din Vrancea. I-au bătut la uşă în miez de noapte, dar le-a "răspuns" Poliţia

"Metoda accidentul" face în continuare victime în România. Escrocii profită de naivitatea oamenilor şi inventează poveşti dureroase, în care sunt implicate persoanele dragi ale victimelor alese. Doi bărbaţi au fost prinşi în flagrant, în judeţul Vrancea, în timp ce încercau să o lase pe o bătrână de 78 de ani din Câmpineanca fără o sumă importantă. Pretindeau că fiul acesteia este grav rănit în urma unui accident rutier şi au nevoie de bani urgent, pentru a-i oferi unui "medic".

de Redactia Observator

la 17.12.2022, 13:48

Vezi și

Când cei mai dragi oameni din viaţa noastră trec prin clipe grele, banii nu au valoare. Tot ce contează este salvarea vieţii aflate în pericol, iar escrocii ştiu asta cel mai bine şi profită de "slăbiciunea" ţintelor luate în vizor. Tot aşa au procedat şi doi bărbaţi în vârstă de 34 de ani, care au încercat să facă rost de bani prin "metoda accidentul". Schema prin care cei doi indivizi voiau să înşele o femeie de 78 de ani i-a adus, însă, pe mâna Poliţiei. Potrivit Biroului de Investigații Criminale al Poliției Municipiului Focșani, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Focșani, bărbaţii au fost prinşi în flagrant delict şi au fost reţinuţi, vineri seară.

Cum au încercat escrocii să pună mâna pe banii femeii. I-au bătut la uşă noaptea

Şi-au pus planul în aplicare în data de 15 decembrie. Au sunat-o, joi, pe femeia din Câmpineanca şi i-au spus că fiul ei a fost implicat într-un accident rutier grav. Profitând de şocul produs de falsa veste, aceştia i-ar fi cerut o sumă de bani, necesară pentru a contacta un "medic". Apoi i-au bătut la uşă bătrânei, după miezul nopţii, şi au plecat cu nu mai puţin de 1.500 de euro și 3.000 de lei. Acesta a fost momentul în care au intrat pe fir poliţiştii din Focşani. 

I-au prins pe cei doi bărbaţi în flagrant delict şi i-au reţinut pentru 24 de ore. Au ajuns în Arestul I.P.J. Vrancea, iar sâmbătă au fost emise mandate de arestare preventivă pentru 30 zile față de ambii bărbați . Acțiunea a beneficiat de sprijinul Direcției Operațiuni Speciale, al polițiștilor din cadrul IPJ Constanța și ai Secției 1 Poliție Rurală Golești.

Pe acelaşi subiect

Cum funcționează "metoda accidentul"

Poliţiştii din cadrul IPJ Vrancea au explicat cum funcţionează "metoda accidentul", dar şi cum ne putem proteja de înşelătorie. "Printr-un apel telefonic, infractorul vă anunță că o rudă este implicată într-un accident rutier și vă solicită să vă întâlniți cu o anumită persoană pentru a îi înmâna o sumă de bani! Nu daţi curs solicitării! Asiguraţi-vă că totul este real", recomandă autorităţile. Românii sunt sfătuiţi să nu dea curs “instrucţiunilor” primite telefonic de la persoane necunoscute care pretind că reprezintă rudele "implicate în accidentul rutier". "Verificați dacă situaţia de urgenţă este reală, sunând ruda până răspunde! Câteva minute în plus nu pun pe nimeni în pericol! Nu efectuați niciun transfer bancar!", adaugă reprezentanţii din cadrul IPJ Vrancea.

"Nu înmânați bani unor persoane necunoscute care sunt trimise la ușa dumneavoastră, nu răspundeți pozitiv solicitărilor de a lăsa sume de bani în locuri indicate de cei care vă cer acest lucru telefonic, sub diferite pretexte. Sunați la Poliţie, pe numărul de urgenţă 112 sau la unitatea de poliţie pe raza căreia locuiți, spuneți despre ce este vorba, interesați-vă de existenţa unui astfel de accident rutier şi procedura legală în situaţii de acest gen", adaugă poliţiştii din cadrul IPJ Vrancea.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Evenimente » Doi tineri, cu ochii pe banii unei bătrâne din Vrancea. I-au bătut la uşă în miez de noapte, dar le-a "răspuns" Poliţia